3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Komandolar göğüsleri kabarttı

Tokat'ta, cumhuriyetin 84. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Geçit resminde bir gazinin bindiği faytonu çeken atların ürkmesi nedeni ile heyecanlı anlar yaşandı.

Gaziosmanpaşa Bulvarı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya ve Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek'in halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlamasıyla başladı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende konuşma yapan Vali Akyel, cumhuriyetin vatandaşlarının devletin varlığına, vatanın bütünlüğüne, milletin huzuruna yönelik bölücü yıkıcı ve irticai tüm faaliyetlere müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, "Ayrılıkçı terörü lanetleyecekler, askerini polisini yalnız bırakmayacaklar. Şehidi ve gaziyi unutmayacaklar, dünyaya yeniden haykıracaklar; 'biz varız ve buradayız. Türk'üz ve dünyaya yeniden düzen vereceğiz' " dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra yapılan geçit resminde bir gazinin bindiği faytonu çeken atların biran ürkmesi nedeni ile heyecanlı anlar yaşandı. Töreni izleyenlerin üzerine yönelen atlar sahiplerinin yardımı ile geçiş yapılan güzergaha tekrar yönlendirildi. Bu arada protokolün önünden geçerken duraklayan atları sahibi dizginleri ile güçlükle kontrol altında tutabildi. Osmanlı kıyafeti giyen atlıların geçişi sonrasında ise binlerce öğrenci bando eşliğinde yürüyüş yaptı. Mehter takımının da geçiş yaptığı törende en fazla alkış askeri birlikler aldı.

Jandarma komandoların geçişleri dosta güven, düşmana korku verdi. Tören; askeri ve özel araçların geçişi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 16:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?