7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Komşu Kollama projesi

Tokat'ta, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nce hayata geçirilecek olan 'Komşu Kollama' projesi tanıtıldı 

Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından hayata geçirilen projeler kapsamında suç ve suçluya karşı etkin mücadele veriliyor. Vatandaş destekli projelerle halkın güvenliği ve huzuru sağlanırken, suç işleme oranı azalıyor. Bu kapsamda 1 Nisan tarihinde hayata geçecek olan 'Komşu Kollama' projesi ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Tamer Taşlı, polis lokalinde apartman ve site yöneticilerine bilgi verdi. Taşlı, amaçlarının güvenlik hizmetlerinde halkın katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak olduğunu kaydetti.
 
Bu sayede vatandaş-polis ilişkisinin geliştirilerek suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinin yürütülmesinde çağdaş uygulamaların hayata geçmesinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Taşlı, "Bu amaç doğrultusunda kent merkezini 5 bölgeye ayırarak bir bay ve bir bayan personel ile çalışma başlatıldı. Proje çerçevesinde öncelikle evden hırsızlıklar konusunda alacağımız küçük tedbirler, daha huzurlu ve güvenli yaşamamızı sağlayacaktır" dedi. 

Taşlı, evlerde hırsızlıkla ilgili alınacak tedbirleri sıralarken anahtarların üzerine isim ve ev adresi yazılmaması, yaz aylarında balkon ve pencere kapılarının açık bırakılmamasına dikkat edilmesi, dilenci ve bohçacı gibi kişilerin evine alınmaması, kapı anahtarını paspas altına, ayakkabı içine elektrik ve su saati yanına bırakılmamasını, kapı ziline ad soyadı yerine sadece baş harfini veya soyadının yazılması tavsiyelerinde bulundu. Toplantının son bölümünde ise istek ve sorulara cevap verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?