6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kömür ofislerine sıkı denetim

Tokat'ta, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri kömür ofislerinde denetim yaptı.


İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci'nin de katıldığı denetimlerde ekipler kömür torbalarından tahlile göndermek üzere numuneler aldı. İkinci, kente kömür girişinden bugüne denetimlerin devam ettiğini kış mevsimi ile birlikte denetimlere ağırlık verildiğini kaydetti.

Kömür denetimlerinde vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden İkinci, ayrıca site, kooperatif ve kamu kurum ve kuruluşların da kalorifer sistemlerinin de denetlendiğini söyledi. Bugüne kadar Tokat'ta kaçak kömür tespiti yapılmadığına dikkat çeken İkinci, "Kömür bizlerden izin alan ofisler tarafından satılıyor. Bunların dışındakilere müsaade etmiyoruz. Şuana kadar yapmış olduğumuz denetimlerde kaçak kömüre rastlanmadı. İl ve ilçelerimizde denetimler devam ediyor" dedi.
Denetimlerin 3 personelle yapıldığını ifade eden İkinci, "Eleman sıkıntısı her kurumda olduğu gibi bizde de var.

İlçelerdeki teşkilatımız bulunmadığı için merkezden idare ediyoruz. Kömür ve katı yakıtla ilgili denetim yapan 3 personelimiz var. 1 tanesi merkeze diğer 2'si ilçelere bakıyor. Elimizden geldiği kadar yetişmeye çalışıyoruz. Bu konuda belediyelerden yardım bekliyoruz. Tüm belediyelerimizin hava kirliliğindeki kirletici unsurlar hakkında yetki almalarını temenni ediyoruz. İlimizde bizim istediğimiz standartlarda kömür tahlili yapacak laboratuar olmadığı için kömür analizleri Ankara'da yaptırıyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?