6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Konser yerine mevlit

Tokat'ın Turhal ilçesinde, ''14. Kültür ve Sanat Festivali'' kapsamında 2'nci kez iptal edilen konserin yerine şehitler için mevlit okutuldu.


Turhal Belediyesi tarafından Merkez Camii'nde okutulan mevlide yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Başkan Gözen, 17 şehidin acısı varken eğlence yapmalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Konseri Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sonrası 17 şehidimizin anısına iptal ederek ilçemizin en büyük camii olan Merkez Camiimizde mevlit okuttuk. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Çünkü onlar bizim için canlarını feda ettiler. Bu nedenle onları hiçbir zaman da unutmayacağız" dedi. Mevlit sonrası ise vatandaşlara belediye tarafından özel hazırlatılan mevlit şekeri ikram edildi.


Turhal Belediyesi tarafından 14. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 29 Ağustos 2008 tarihinde düzenlenen İsmail YK ve Oğuz Yılmaz konseri esnasında aralarında AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in de bulunduğu 13 kişinin yaralandığı olay sonrası ertelenen ve 8 Ekim'de yapılacak olan konser, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na düzenlenen hain saldırı üzerine iptal edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 11:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?