6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Köprü inşaatı başladı

Tokat'ın Turhal ilçesi yeni terminal binası yanından geçen Yeşilırmak üzerinde köprü inşaatına başladı.

Turhal'da Amasya yolu kavşağından adliye sarayı önüne kadar olan bölümde yapılan bölünmüş yol çalışması sonrası terminal yanındaki köprünün bölünmüş yola uygun hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yıktıkları köprüyü duble yola uygun hale getirmek suretiyle yenileyerek 2.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Eski köprünün dar olması nedeni ile kazaların yaşandığına dikkat çeken Başkan Gözen, "Terminal köprümüz önceden tek şeritli dar bir köprü idi. Şu andan itibaren çift şeritli olacak ve yola uygun bir köprü hale getirilmeye çalışılıyor. Bildiğiniz gibi bu yol olması gerektiği gibi duble yol haine geldi. Kenarlarındaki olan boşluklardan zaman zaman kazaya sebebiyet veriyordu. Dar olmasıyla sıkıntı çekiyorduk. Şimdi daha rahat daha huzurlu bir şekilde köprüden geçmek suretiyle hizmete açacağız. Burada köprü inşaatı devam ederken şehir içi trafiği yoğunlaşacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 11:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?