3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

KÖYDES Türkiye'nin kaderini değiştiriyor

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, KÖYDES projesiyle Türkiye'nin kaderinin değiştiğini ifade ederek, "Bu kadar kısa sürede bu kadar hizmet, destan yazmak olsa gerek" dedi.

Vali Recai Akyel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Erbaa ilçesinin Osmanköy, Akkoç, Tanoba, Yukarı Çandır, Aşağı Çandır, Yukarı Kavlağandere, Kızılçukur, İleboynu, Şükür, Alan, Gökal, Ortaköy ve Beykara'da, KÖYDES projesi kapsamında yapılan yol genişletme, tesviye ve grup yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy'den yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Akyel, 59. Hükümet zamanında Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan KÖYDES projesinin Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini söyledi. Vali Akyel, KÖYDES çalışmaları kapsamında Erbaa-Gökal'i Samsun-Çarşamba'ya bağlayacak 7 kilometre uzunluğunda bir yol yapılacağını ifade ederek, "Gökal bölgesinde üretilen 5-6 bin ton civarında fındık, bu yolumuzun hizmete girmesiyle birlikte daha zahmetsiz bir şekilde Çarşamba'ya götürülecek. Erbaa'da Kavlağandere yolu da ilk defa yapılıyor. Daha önce burada yol yoktu. Burası da gerçekten çok önemli. Yine şu an bulunduğumuz Ortaköy Kışla Mahallesi'nde 25 hane yaşıyor. Burada da ulaşımı sağlamak için 6.5 kilometre tesviye yol çalışması var. En kısa zamanda bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulacağından eminim" diye konuştu.

Erbaa'da, KÖYDES kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Akyel, "Bu kadar kısa sürede bu kadar hizmet, destan yazmak olsa gerek. Yapılan tüm bu çalışmaların temel amacı vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğudur. Bu çalışmalarda emeği geçen başta ilçe kaymakamımızı, meclis üyelerini tebrik ediyorum. Böyle tarih yazarcasına hizmet veren ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yolları kullanan vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Bu arada yol yapım çalışması sırasında işçilerle yakından ilgilenen Vali Akyel, bir süre kürekle yola asfalt malzemesi serdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 12:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?