7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Küçük polisler ilgi odağı oldu

Tokat'ta, Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Vali Recai Akyel, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altunok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kutlamalara polis anne ve babaları ile katılan çocuklar ise polis kıyafetleri ile ilgi odağı oldu. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Akyel, yaptığı konuşmada, halkın polise duyduğu güveni devam
ettirmenin tüm polislerin öncelikli görevi olması gerektiğini ifade ederek, "Gecesini, gündüzüne katarak çalışan emniyet mensuplarımıza halkımızın her zaman gösterdiği sevgi ve desteği devam ettirmeleri temennimizdir" dedi.

İl Emniyet Müdürü Aydın ise, Emniyet Teşkilatı'nın insan haklarına saygılı Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini bugüne kadar başarıyla sürdürdüğünü, bugün personel araç gereç teknik taktik bakımından dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline geldiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Akyel ve beraberindekiler yürüyerek polis lokaline geçti. Program konuklara yapılan ikramla son buldu.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan programda yürüyüş ve kortej geçişinin trafiğin aksatılmaması amacıyla yapılmadığı, akşam saatlerinde ilk defa Emniyet Teşkilatı tarafından havai fişek gösterisi ve fener alayı geçişi yapılacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 14:40:32
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 14:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?