30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Kurak araziler suya doyacak

Vali Şerif Yılmaz, Tokat’ta 380 bin hektar alanın yüzde 31’inin sulanabilir arazi olduğuna dikkat çekerek, “Süreyya Bey Barajı’nın sulayacağı alan 65 bin hektar. Zile’de artık bir Kazova daha sulanmış olacak” dedi.

Tokat’ın Niksar ve Erbaa içlerinden sonra Zile ilçesinde düzenlenen “Tarımın Geleceği” konulu panel Prof. Dr Ali Kasap başkanlığında Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin, Prof. Dr. Rüstem Cangi, Yrd. Doç. Arda Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, hizmeti insanların ayağına götürmek istediklerini belirterek, “Sonuçta sizin beklentilerinizi bizim mevcut imkanlarımızı kaynaklarımızda buluşturup modern çağdaş tarımı nasıl uygularız, sizlere nasıl katkı sağlarız? Bunları gerçekleştirmek istedik. Bugün burada bunun bir örneğini uyguluyoruz. Tarımı ile tahılı ile bağcılığı ile Zile’yi konuşacağız” dedi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise Tokat’ta 380 bin hektar alanın yüzde 31’inin sulanabilir arazi olduğuna dikkat çekti. Kurak arazilerin büyük kısmının Zile’de olduğunu belirten Vali Yılmaz, Süreyya Bey Barajının hayata geçmesi ile birlikte Zile’de 15 bin hektar alanın sulanabileceğini söyledi. Süreyya Bey Barajı tamamlandığını ve su tutmaya başladığını ifade eden Vali Yılmaz, “Vahşi sulama siteminden kapalı sulama sitemine geçeceğimiz için biraz projede gecikmeler oldu. 2014-2015 yıllarına vara bilir. Bu proje tamamlandığında 15 bin hektar alan Zile bölgemizde sulamaya kavuşacak. Süreyya Bey barajının sulayacağı alan 65 bin hektar. Zile’de artık bir Kazova daha sulanmış olacak. Bu anlamda Zile’de tarım kabuk değiştirecek. Buna hazırlığımızı şimdiden yapmamız gerekiyor. Bu yapılan çalışmaların buna temel olmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

Vali Yılmaz, bir şehirde üniversite varsa o şehrin lokomotif olmak zorunda olduğunu belirterek, “Bu lokomotifliği sadece bilimsel veriler üretmek değil, hayata geçirilmesi lazım. Bu anlamda Tokat’ta tarım birinci önceliğimiz ise en köklü fakültemiz ziraat fakültesi bundan istifade etmemiz lazım. Bizim mevcut elimizdeki tarım imkanlarını en üst seviyede kullanmak, yeni çeşitleri, teknikleri ve bilimsel verileri bizim hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu anlamda yapılan bu hizmetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan çiftçilerimizin azami seviyede istifade etmelerin ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 09:40:40
Güncelleme :4 Nisan 2012 Çarşamba 14:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TOHATLI IP: 81.213.117.xxx Tarih : 16.04.2012 11:52:48

 DEĞERLİ İLİMİZİN MÜLKÜ AMİRİ SAYIN VALİMİZ HAKLI BAŞARILARINIZI DENETLEMELERİNİZİ HALKIN KULAĞI OLMANIZI  YAKINDAN TAKİP EDİYOR HAKLI BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ AYRICA İSMİNİZİN HİÇ BİR ŞAİBEYE DEDİKODUYA KARIŞMAMASI İSE AYRI BİR TEBRİK KONUSU TŞK EDERİZ TOHATLI OLARAK

SİZLERDEN RİCAMIZ DENETCİ VE ARAŞTIRMACI KİŞİLİĞİNİZDEN ÖTÜRÜ SİGARA FABRİKASININ YER SATIŞI SÖZLÜ YADA YAZILI ANLAŞMALARININ DENETLENMESİ FABRİKA DİYEREK ALINIP PARA KAZANILACAK SEKTÖRLERE GİRİLMEK İSTENMESİ AVM BENZİNLİK  KONUT YAPILMASI GİBİ DÜŞÜNCELERE ORANIN KURBAN EDİLMEMESİNİ İSTİYORUZ ORDA TC VATANDAŞLARININ HEPSİNİN HAKKI VAR ORAYA YAPILCAK OLAN AVM BENZİNLİK YAPAN KİŞİDEN BAŞKA HİÇ BİR EKONOMİYE FAYDASI OLMAZ  BUNUN DENETLENMESİ VE BELEDİYENIN YALNIZ KALMAMASI GEREKİR BU KONUDA ÇÜNKÜ BAŞBAKANA FABRİKA YAPILCA DİYEREK UCUZA ALINMASI SAĞLANDI YOKSA TOKATDA ÇOKASLAN VAR ORAYI ALCAK AMA HAKLI OLAN HAKKI OLAN DEĞERLENDİRSİN KİMSE GARİBANIN YOKSULUN HAKKINI YEMESİN BİRDE VAKIF MALLARININ DENETLENMESİ TALEBİM VAR TOKATDA ÇOK VAKIF MALI VAR HANLAR HAMAMLAR VE ÖZEL SEKTÖR İŞLETMESİNİ YAPMAKDA ÇOK GÜZEL CİROLAR PARALAR KAZANILMAKDA AMA GEREKEN DEĞER VE ÖNEM İŞLETMECİLER TARADINDAN GÖSTERİLMEMEKTE  HAMAMLAR BEDAVA ÇALIŞTIRIYOR AMA HAMAMA PARASI OLMAYAN GİDEMİYOR ÇOK LÜKS OLDU VERGI VERMIYOLAR PARAN OLMASA ABDEST ALMAYA SOKMAZLA ONUN NABALIDA ONLARA OLSUN HAVA PARALARI İLE DEVREDİLİYOR  AMA DEVLETDE VAKIFLARDA PAYINI ALAMIYOR KİRA ARTIRIMIDA YAPAMIYOR VAKIFLAR ÇOK AĞIR BİR GÖREV YERİ TOPLUMUN GEÇMİŞİNİN GELECEİ İÇİN BIRAKTIĞI BİR MİRAS KİRALAR HAVA PARALARI VE DEVİRLERDE BİRAZ DAHA İNCE AYRINTILARA DİKKAT DİLMESİ HUSUSUNU TALEP EDİYORUM SAYGILARIMIZLA