6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kurban derilerinin satışı ertelendi

Türk Hava Kurumu(THK) tarafından Tokat'ta yapılan kurban derilerinin satış ihalesi, ihaleye giren dericilerin fiyatları yüksek bulması nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi.


Öğretmenevi'nde basına açık olarak yapılan ihaleye Tokat il ve ilçelerinden dericilik sektörüyle uğraşan esnaf katıldı. Koyun ve keçi derisi tanesi 4.5 YTL, sığır derisi kilosu 2.2 YTL'den ihaleye çıkartılırken, dericiler fiyatların yüksek olduğunu ifade ederek itiraz etti. Teklif edilen fiyatlarda ihaleye giren derici olmaması nedeniyle ihale ileri ki bir tarihe ertelendi. Konuyla ilgili açıklama yapan THK Tokat Şube Başkanı Burhan Besler, 4 Kasım tarihinde tekrar ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, "Kurban Bayramı'nda toplanan derilerin satış ihalesine çıktık. Fakat deri müteahhidi arkadaşlarımız verdiğimiz muhammen bedele artırım yapmadılar. İhale komisyonu olarak yapılan teklifleri uygun görmedik ve reddettik. 4 Kasım'da burada ihalemizi yine gerçekleştireceğiz" dedi.


Besler ayrıca, geçen yıl kurban bayramında il merkezinde 2 bin 200 adet koyun derisi, 400 adet keçi derisi, 10 ton sığır derisi ve 100 adet de bağırsak toplandığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?