3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kurbanlık satış yeri 2'ye düşürüldü

Tokat'ta, Kurban Bayramı’nda kurulan kurbanlık satış yeri İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 2’ye düşürüldü.

Kent merkezinde Sermet Doğan Koç Parkı’nın yanında bulunan alana kurulan kurbanlık satış yeri, İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile kaldırıldı. Kurbanlık satışları Dimes arkasında bulunan hayvan pazarı ile eski Niksar yolu üzerinde bulunan pazar yerinde yapılacak. Kapatılan hayvan pazarının tekrar açılması yönündeki istekleri değerlendiren Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, şuan yapabilecekleri bir şey olmadığını ama bu yönde başka alanlar için gelecek önerileri değerlendireceklerini söyledi.

Başkan Çiçek, konun sadece belediyenin yetkisi dahilinde olmadığın ifade ederek, "Önceki yıllarda kurban bayramlarında hayvan pazarı kurulan yerin yanına park yapıldı. Dolayısıyla oradaki alan çok daraldı. Mahalle halkının da ciddi olarak bizden hayvan pazarı kurulmaması konusunda talepleri var. İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı ile o bölge hayvan pazarı olmaktan çıkartıldı. Şuan belediye olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Hayvan pazarı kurulması için bize birçok talep geliyor. Ama büyük şehirlerde bile 3-4 hayvan pazarı kurulurken, Tokat'ta 3 yerde birden kurban pazarı kurulmasına gerek yok. Kurban alacak olan vatandaşlarımız bu iki bölgeye çok rahatlıkla gidebilir" dedi.

Başkan Çiçek ayrıca, müsait alan bulunabilirse kapatılan hayvan pazarının olduğu bölgeye yakın bir yerde yeni bir hayvan pazarı kurulabileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 17:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?