30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Kurbanlıklara kadın eli

Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kalmasıyla kurbanlık hayvan almak isteyenler pazarlara koştu. İğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık olan hayvan pazarında sıkı pazarlıklara sahne oluyor.

Hayvan pazarlarında çokça görmeye alışık olmadığımız bayanlar da kurbanlık işine girince pazarlıklar daha kolay oldu. Fatma Ulus isimli bir kadın kurbanlık öncesi kendi ineğini sattığını şimdi ise kendisine kurbanlık hayvan almak için pazara geldiğini belirtti. Ulus, ineğini kesmeye kıyamadığı için böyle bir takas yöntemine giriştiğini belirtti.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde hayvan pazarında yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte yoğunluğu artarken, kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Sıkı pazarlıkların yaşandığı hayvan pazarında incelemelerde bulunan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, bir pazarlığın ortasını bularak kurbanlık hayvan satışı yaptı. Bayrama sayılı günlerin kaldığını belirten Başkan Yenihan, "Belediye olarak vatandaşın ve hayvan sahiplerinin mağdur olmaması için tüm tedbirlerimizi aldık. Pazarda gece geç saatlere kadar hayvan satıldığını ışıklandırma ve farklı ihtiyaçların giderilmesi için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Yenihan, Erbaa hayvan pazarının bölgenin ortasında bulunması nedeniyle hayvan borsası niteliğini taşıdığını fiyatların bu pazardan belirlendiğini kaydetti. Vatandaşların huzurlu bir şekilde Bayram yaşamalarını isteyen Yenihan, Ortadoğu ve Türk İslam devletlerinde yaşanan buruk bayramların olmamasını herkesin barış içinde sağlıklı ve güzel bir yaşam sürmesini istiyoruz" dedi. Vatandaşlarla da sohbet eden Yenihan, kurbanlık hayvanları ve fiyatları hakkında bilgi aldı.

Hayvan pazarında vatandaşların sahte para ve dolandırıcılara karşı mağdur olmamaları için İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri de tedbirlerini alarak vatandaşları uyarıyor. Şimdiye kadar üzücü bir olayın yaşanmadığı pazarda vatandaşlara sahte pazara ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda sözlü ve yazılı uyarılar yapılıyor.

Belediye veterinerlerinin kontrolünde pazara alınan kurbanlıklar, Küpeli ve aşılı olmasına dikkat edilirken. Küpesiz hayvan sahiplerine de yasal işlem başlatılıyor. Vatandaşları da uyaran veterinerler, küpesiz satışı yapılan hayvanlardan uzak durulmasını ve bu kişilerden hayvan alınmamasını istedi.

Bazı hayvan satıcıları da artan yem fiyatları ve saman kıtlığında yakınırken, geçen yıl ki sattığı fiyattan satmasına rağmen kurbanlık satışlarının düşük olduğunu bu yıl hayvanın bol olduğunu önümüzdeki yıllarda gene Türkiye'de hayvan sıkıntısı yanacağını belirtti. 

CHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2012 Salı 17:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?