6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kurtuluş Treni erozyon için yolda

Amasya'dan yokla çıkan "Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni" Turhal'a geldi.

Türkiye'de çölleşme ve kuraklığın ortadan kaldırılmasına yönelik erozyonla mücadele, ağaçlandırma, bozuk orman alanlarının ıslahı için Milli Ağaçlandırma Kanunu ile başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında, ülkemizin topraklarının kurtuluş kararlarının verildiği 22 Haziran 1919 Amasya Tamimi'nin 89. yıldönümünde Amasya'dan yoka çıkan Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, protokol ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Turhal İstasyonu'nda düzenlenen karşılama töreninde Amasya Orman Bölge Müdürü Naci Kaya ve Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Özgödek konuşma yaptı.

Amasya Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi ve Turhal Anadolu Kız Meslek Lisesi Folklor ekibi birer gösteri sundu. Gösterilerin ardından Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Özgödek, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel'e temsil fidan ve günün anısına bir plaket verdi.

Vatandaşlara çam fidanı dağıtıldığı törenin ardından protokol ve halk orman müzesi vagonunu gezdi. Bu gezinin ardından Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni Ankara yolculuğunda bir sonraki durak olan Sivas'ın Yıldızeli İlçesine hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 23:37:39
Güncelleme :22 Haziran 2008 Pazar 23:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?