3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kuş gribi uyarısı

Türkiye'de tekrar görülmeye başlayan kuş gribi konusunda vatandaşlar, yapılan uyarılırla dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediliyor. 

2005 yılı sonbaharından itibaren Türkiye'de görülmeye başlayan ve 2006 yılının ilk aylarında Tokat'ta da görülen kuş gribi (Avian İnfluenza) hastalığı uzun bir aradan sonra Batman ili Gercüş İlçesi'nde tekrar ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada; kuş gribi hastalığına karşı Tokat'ta her türlü tedbirin alındığı, müdahalede kullanılacak malzeme ve ekipmanlar temin edilerek, ilçelere intikali sağlandığı bildirildi. Ayrıca il ve ilçe tarım müdürlükleri ekipleri tarafından tüm sulak alanlar ve hastalık görülme riski olan yerlerde sürekli saha taramaları yapılmakta olduğu kaydedildi. 

Öte yandan vatandaşların "kuş gribi" hastalığın korunmak amacıyla kanatlı hayvanlarını kapalı alanlarda tutulması, semt pazarlarına satmak üzere kanatlı hayvan getirilmemesi, kümeslerinde temizlik ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması, sebebi belli olmayan tavuk ve diğer kanatlı ölümlerini tarım müdürlüklerine ihbar edilmesi gerektiği bildirildi. 

Tokat'ta vatandaşların kuş gribi şüphesiyle ilgili ihbarları Tokat Tarım İl Müdürlüğü'nün 2280700 ve 2280712 nolu telefonlarına yapabilecek.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra sılabatman özyiğit IP: 88.225.162.xxx Tarih : 23.02.2007 11:34:13
kesin olmadığı halde hayvan katliamı yapılıyor köylülerin protein kaynakları yok ediliyor