3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kutan: Light İslam Amerika'nın isteği

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Amerika’nın milli ve ahlaki değerleri tahrip ettiğini iddia ederek, "Amerika istiyor ki, kendi anlayışına uygun bir İslami anlayış meydana gelsin. Adını da light İslam, ılımlı İslam koyuyorlar" dedi.

SP Genel Merkezi’nin düzenlediği "SP Halkla Kucaklaşıyor" programı çerçevesinde Çorum ve Amasya’dan sonra Tokat’a gelen SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, düzenlediği basın toplantısında, yabancı güçlerin ana hedefinin Türkiye olduğunu iddia etti.

Kutan, "Eninde sonunda mutlaka bunlar Türkiye’yi kontrol altına almak isteyeceklerdir. Irak’a saldıracakları zaman biliyorsunuz, AK Parti iktidarı ’biz bunlara destek verelim’ dedi. Meclise AK Parti Hükümet yetki almak için müracaat etti. Ama elhamdülillah yapılan ciddi ve gayretli çalışmalar sayesinde meclis reddetti. Onun ardından bu hükümet meclisten herhangi bir yetki almadan Irak’a saldırılara her türlü desteği verdi. Hala da devam ediyor. Nasıl devam ediyor, hava saldırıları sırasında hava sahamızı açtık" diye konuştu.

İsrail bayrağını göstererek konuşma yapan Kutan, bayrağın altında ve üzerinde buluna mavi şeritlerin anlamını şu şekilde açıkladı:

"Bayrağın üstündeki şerit Nil’i temsil ediyor, alttaki de Fırat’ı temsil ediyor. Yani adamların dini inancı bu, ’ne yapıp edip biz bu topraklara yerleşeceğiz’. Şuanda Siyonist’le Siyonist Hıristiyanlar el ele vermiş. Dolayısıyla İslam coğrafyasını mutlaka kontrol altına alınacağız. AB’ de Siyonistlerin kontrolü altındadır Bush ve ekibi de tam Hıristiyan Siyonist bir takımdır. Uydurma gerekçelerle Afganistan ve Irak’a saldırdılar."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İngilizce’sinin olmadığını da iddia eden Kutan, "Bundan bir süre önce AB Türkiye ilerleme raporu açıklandı. Resmi raporun açıklandığının ertesi günü sayın başbakan bu rapor fevkalade faydalı ve uyumlu bir rapordur dedi. O zaman bu kardeşiniz basın mensuplarına dediler ki, bu 280 sayfa tutan bir rapor bir günde nasıl okudun. Kaldı ki bu raporları hepsi İngilizce. Başbakanın İngilizce’si de yok. Biz Temel Bey’in başkanlığında bir ekiple bu raporları inceledik. Bu raporda er alan 50 bin civarında tuzaklar hazırlanarak dağıtıldı" dedi.

Türkiye’ye yönelik büyük tehlikeler olduğunu iddia eden ve bu tehlikeler karşı her hangi bir tepki olmadığını belirten Kutan, "Her hangi bir tepki var mı? Toplumdan yok. Çünkü 28 Şubat’tan bu yana toplum adeta narkozlandı, uyuşturuldu. Onun için vatandaşı ikaz bizim sorumluluğumuz onun için böylesine yola çıktık, dolaşıp vatandaşlara anlatıyoruz" diye konuştu. Milli ve ahlaki değerlerin Amerika tarafından tahrip edildiğini iddia eden kutan, şöyle devam etti:

"Amerika istiyor ki, kendi anlayışına uygun bir İslami anlayış meydana gelsin. Adını da Light İslam, ılımlı İslam koyuyorlar. Daha geçen Cuma ABD’de Cuma namazını bir hanıma kıldırdılar. Bu bizim İslam anlayışımızı tahriptir. Üzülerek ifade ediyorum, bir bakan da saf saf dedi ki, ’iyi niyetli yapıldıysa ne mahsuru var’ diye. Gene hatırlayacaksınız Ankara’da cenaze namazı kılınırken bazı hanımlar erkekler aynı safta bulundular. Elbette dediler hanımlarda cenaze namazı kılar kılar da erkek safının arkasında yer al. Niçin bunlar adım adım İslam anlayışını İslam’a uygulamasını tahrip etmektir. AB ülkelerinden yetkililer Abdullah Gül’e mesaj yazıyorlar. Mesajda ’sizin Cuma hutbelerinde hoca efendiler inerken bir söz söylüyorlar. Allah indinde din İslam’dır, bu dinler arasında ayrımcılık anlamına gelir. Dolayısıyla hutbelerde artık bunu söylemeyin.’ Adamlar dinimize de müdahale etmeye başladılar. Hükümetten bir reaksiyon var mı?. Sadece Diyanet İşleri Başkanlığı ’bizim hazırlayacağımız hutbeler kimse karışmaz’ diye yuvarlak bir laf etti. Dolayısıyla bizim değerlerimizin temeli İslam’a dayanıyor. O halde hedef İslam’dır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 21:58:07
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 14:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?