3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Macit, hem AKP'ye hem CHP'ye çattı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Sine-i millete dönme yürekliliği gösteremedi" dedi. 

Büyük Tokat Oteli'nde yapılan DSP Tokat İl Kongresi'ne DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, DSP İl Başkanı Hüseyin Alpay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mesut Doğan, Tokat Belediyesi eski Başkanı Nizamettin Aydın ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı Macit, hükümete ve ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. Macit, her kesimin onayı alınarak, uzaklaşarak cumhurbaşkanı seçilmesinden yana olduklarını belirterek, "AK Parti cumhurbaşkanını seçmemeli. Türkiye Devleti'ni temsil eden makama uzlaşarak, her kesimin onayı alınarak bir kişi cumhurbaşkanı olmalı" diye konuştu. 

CHP lideri Baykal'ı da eleştiren Macit, "Sayın Baykal, bugün Başbakan Erdoğan için 'Cumhurbaşkanı olamaz, bu kişi olamaz' diyor. Yani bir sürü cumhurbaşkanı olmaz sıfatları ekliyor. Evet olamaz ama sayın Baykal'a sormak lazım. Cumhurbaşkanı olamaz dediğin insan başbakan olabilir mi? Başbakan siz yapamadınız mı? Bizim yörede bir söz vardır 'danışıklı dövüş' diye. Bunlar danışıklı dövüş. Nasıl başbakan yaptılarsa bugün cumhurbaşkanı yapacaklar. Eğer Baykal grubunu sine-i millete döndürebilse, Meclis'i terk edebilme yürekliliğini gösterebilseydi, bugün AK Parti cumhurbaşkanını seçemezdi. Ama o yürekliliği ne yazık ki sayın Baykal gösteremedi. O yürekliliği gösterecek cesaret bulamadı kendisinde" şeklinde konuştu. 

Macit, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı konusunda Baykal ile alay ettiğini iddia ederek, "AK Parti cumhurbaşkanlığı konusunda da sayın Baykal'a adayını göster, sende adayını göster diyerek onunla alay etmektedir. Yani her alanda olduğu gibi ağzına göre bir sakız bulmuş, çiğneyip çiğneyip şıpır şıpır patlatıyor. Bu patlamaya da alet olanlara selam olsun buradan" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 18:32:53
Güncelleme :17 Mart 2007 Cumartesi 18:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
evren arslan IP: 88.238.91.xxx Tarih : 18.03.2007 14:02:29
Hep aynı teraneler... Siyaset demek sorunları ortaya koymak demek değildir sadece...Bunları yapmanın yanında çözüm yolları da getirebilmektir... Ona buna çatarak ne elde edilmiş ki şimdiye kadar? "Sine-i millet" miş... Pehh