20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Makamlar çocuklara terkedildi

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Tokat Valisi Dr. Recai Akyel ile Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, makamlarını kısa süre öğrencilere devretti.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tokat Valisi Dr. Recai Akyel'in koltuğuna Alpaslan İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi İlker Cansoy ile 7. sınıf öğrencisi Dilara Aksoy oturdu. Temsili Tokat Valisi olan İlker Cansoy, okullarda kültürel faaliyetlerin artmasını beklediklerini kaydetti. Aksoy, çocukların eğitimin ailede başladığının ifade ederek anne ve babalara büyük görev düştüğünü söyledi.

Daha sonra Vali Akyel'in Vali Vekili olarak koltuğuna oturmasını istediği Dilara Aksoy ise işsizlik üzerinde durdu. OSB'de devlet desteği ile yeni iş yerlerinin açılabileceğin, ifade eden Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'e SBS'lerin gürültüden uzak GOÜ kampüsünde yapılması talep etti. Köy okullarında okuyan öğrencilerin yeterli eğitim alamadığını ileri süren Aksoy, "Onların yeterli eğitim alması için köy okullarının üzerinde durulmalı. Oradaki öğrencilerde bizleri gibi gelip Vali koltuğuna niye oturamasınlar. Bizde eğitim görüyoruz, onlar da ama eğitim düzeyi bir değil. Eğitim alanları kısıtlı" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ise Aksoy'un konuşmasının ardından 'gerekeni yapacağız' cevabını verdi.
Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise makamını temsili olarak Fevzi Çakmak Paşa İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Buse Dönder'e teslim etti. Temsili Başkan Dönder, yeni okulların yapılarak sınıflarda ki öğrenci mevcudunun azaltılmasının yanında yeşil bir Tokat için ağaçlandırma çalışmalarının artırılmasını istedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keşke IP: 88.252.4.xxx Tarih : 23.04.2009 19:46:06

keşke o çocuk ordan hiç kalkmasa . adnan çiçekten daha iyi yapar. birdaha ki seçimede aday olsa seçilir . çünkü herkes tayyip için % 50 oy verdi. adnan çiçek in de belki 15  - 20  tane oyu vardır . haksızlık yapmayalım