7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Malkayası Camisi yıkılıyor

Tokat'ın 600 Evler Mahallesi yolu üzerinde bulunan tarihi Malkayası Camisi ve minaresinin, yol genişletme ve kavşak çalışmaları nedeniyle yıkılacağı bildirildi.


Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, şehirlerin kendini yenilemek durumunda olduğunun altını çizerek, Malkayası Camisi'nin kavşak çalışması kapsamında yıkılacağını, birkaç metre yakınında başlayan yeni cami inşaatının ise hızla devam ettiğini söyledi.

Malkayası Camisi'nin artık tarih olarak anılarda yaşayacağını belirten Başkan Çiçek, "Tarihi Malkayası Camisi ve minaresi birkaç gün sonra artık yok olacak. Ama Malkayası Hz. Osman Camii adı altında mevcut camiden 10 kat daha büyük yeni bir camiyi dernek ve mahalle halkının katkılarıyla yapıyoruz. Şuanda Malkayası Camisi'ni, yanında inşaatı devam eden caminin zemin katına taşıdık. Yeni caminin yapıldığı arsayı daha önceki yıllarda belki 80-100 yıl önce camiye bağışlamış olan hemşehrimizin ismini de burada yaşatarak bir kaç içinde camiyi inşa etmiş olacağız. Kışa doğru burası Tokat'ın en gözde mekanlarından birisi şekline gelecek” dedi. Çiçek, bu bölgede 22 metrelik yol çalışması da yapacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?