3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

'Marketler yasası acilen çıkarılmalı'

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, yeni yılda marketler yasasının çıkarılarak, küçük esnafın sorunlarının çözümlenmesini beklediklerini söyledi.

TESOB Başkanı Bekçi, marketler nedeniyle 72 ayrı ticari mal satan esnaf ve sanatkarın mağdur edildiğini ileri sürdü. Satılan her türlü üründen dolayı başta bakkallar olmak üzere giysi, beyaz eşya, elektronik eşya vb. satan birçok esnafa darbe vurulduğunu belirten Bekçi, "Marketler yasasının acilen çıkarılması, küçük esnaf ve sanatkarın acilen korunması ve kollanması gerekmektedir. Bu bizim anayasal hakkımız. Esnaf ve sanatkarımızın geçmiş yıllara göre kredi kullanım oranı artmıştır. Dönen çek ve senet sayısında müthiş derecede artış var. Siftah yapmadan iş yerini kapatan esnafımız var. Yapılması gereken en önemli çalışmalardan bir tanesi; bu küçük esnaf ve sanatkarı hayata bağlayacak önem taşıyan tedbirlerin alınmasıdır. Çünkü esnaf ve sanatkarımız devletin üzerinde bir yük değildir. Esnafımız yanındaki işçisiyle birlikte çalışan, vergisini veren, evinin geçimini sağlayan, devlet katkısı olmayan kişilerdir. Bugün esnafımız Bağ-Kur borcunu ödeyemiyor. İş yerleri ve evleri ipotek altında. Yeni yılda
önlemlerin alınarak esnafımızın hamle yapabilmesi, mevcut durumunun korunabilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Bekçi, esnafın her yıl bir önceki yılki durumunu arar hale geldiğini savunarak, "Yeni yıldan yaşadığımız olumsuz etkileri geride bırakacağımız bir yıl olmasını bekliyoruz. Bu anlamda ayrıca esnafa gerekli değerin verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 16:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?