30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Memur bordrolarını yaktı!

Türkiye Kamu-Sen Tokat İl Temsilcisi Selim Sarı, maaşların zamsız ödenmesinin hiçbir geçerli mazereti olamayacağını ifade ederek, "Hükümet memurun zamlı maaşını geciktirmiştir. Öyleyse iktidar da bize gecikme bedeli ödemek zorundadır" dedi.

Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye Kamu-Sen Tokat İl Temciliği tarafından düzenlenen eylemde memurların yeni yılda maaş zammı alamaması protesto edildi. Basın açıklaması yapan Kamu-Sen Tokat İl Temsilcisi Selim Sarı, kamu görevlisi, emekliler, dul ve yetimler ile 4/C'li çalışanlar olmak üzere yaklaşık 5 milyon kişinin 3 aydır dört gözle çıkarılacak kanunu ve maaş zammını beklemekte olduğunu söyledi.

Doğalgaz, odun, kömür ile yiyecek fiyatlarının arttığını ama memurun ve emeklinin maaşının yerinde saydığını belirten Sarı, "Yetkililer ise adeta toplu sözleşme hakkını söke söke aldığımız için bizlerden intikam alıyor. Lojman kiraları artırılmıştır. Servis ücretlerine zam gelmiştir. Yemek bedellerine zam yapılmıştır. Vergiler, harçlar zamlanmıştır. Velhasıl devlet, bütün alacaklarına yılbaşında zam yapmıştır. Ama borçlu olduğu kamu çalışanlarına ve emeklilerimize zulmetmeyi reva görmüştür. Bizler memurlarımızın elektrik, doğalgaz, benzin, tüp ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle eriyen maaşlarının yükseltilmesini, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Elektrik, su faturalarımızı geç ödediğimizde, vergimizi geciktirdiğimizde, gecikme bedeli ödüyoruz. Hükümet de memurun zamlı maaşını geciktirmiştir. Öyleyse iktidar da bize gecikme bedeli ödemek zorundadır. Zam yapılmayarak, memurlara maaş zammı olarak verilmesi gereken aylık 1 milyar 55 milyon lira kasada kalmaktadır. 3 ayda bu tutar 3 milyar 165 milyon liraya ulaşmıştır. Hazine bu parayı değerlendirerek kar
elde etmektedir. Bu paranın nemasını istiyoruz" diye konuştu.

1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere zam yapılmayan her ay için memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilave olarak vergilerden alınan gecikme bedeli oranında telafi artışı eklenmesini talep eden Sarı, "10 yıldır komik zamlarla memuru, memur olduğuna pişman eden iktidar, şimdi de ödenmesi gereken zamlı maaşını ödemeyerek yaşadığına pişman etmek istiyor. Maaşların zamsız ödenmesinin hiçbir geçerli mazereti yoktur, olamaz. 12 Eylül 2010 tarihinden bu yana bilinçli olarak toplu sözleşme kanununu çıkartmayan hükümetin zamsız maaş ödemesi, memuruyla, emeklisiyle, dul ve yetimiyle 5 milyon kişiyi yok saymaktır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar maaş bordrolarını yaktı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 17:49:11
Güncelleme :7 Mart 2012 Çarşamba 17:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?