20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Memur-Sen alanlarda

MEMUR-SEN ALANLARDA

Memur-Sen İl Temsilcisi Cemil Çağlar, "Yüzde 2.5 artı 2.5 zamma masada hayır dedik, alanlarda da hayır demeye devam ediyoruz" dedi.

Türkiye genelinde Memur-Sen tarafından aylık ücretlere ilişkin artış talebinin yanı sıra, toplu sözleşme ve grev hakkı, kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılması, tedavi katılım payları, KEY ödemeleri gibi talep ve önerilerini dile getirmek için yapılan eylem Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Ellerinde "Adalet nerdesin memura bir uğra”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz”, “Memur burada hükümet nerede”, “Eşit işe eşit ücret” şeklinde yazılı pankartlarla gelen sendika üyeleri slogan attı.

Eylemde basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Cemil Çağlar, yüzde 4 artı 4 zammın kamu görevlilerin hakkı olduğunu söyledi. Başkan Çağlar, "Yüzdelik zamma gelince, yüzde 2.5 artı 2.5 zamma masada hayır dedik, alanlarda da hayır demeye devam ediyoruz. İktidar, maalesef kamu görevlilerine, orta vadeli mali programda 2010 yılı için belirlediği yüzde 5.3 'lük enflasyon rakamını bile çok görülmüştür. Uzlaştırma Kurulu'nun bizim önerimizle örtüşen yüzde 4 artı 4 kararını uygulamaktan imtina etmiştir. Ancak, buna karşılık bütçeden, sayıları yüzlerle sınırlı işadamlarına kriz paketleri adı altında 54.3 milyar TL, faiz giderleri olarak da 56 bin 750 TL kaynak ayırabilmektedir. İşadamlarına ve rantiyeciye verilen bu kaynakların sadece yüzde 10'nun bile verilmesi durumunda kamu görevlilerinin beklentileri karşılanmış olacaktır" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar olayız şekilde dağıldı.

MEMUR-SEN ALANLARDA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 13:00:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 13:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 18.11.2009 15:41:17

Maaşallah Arkadaşlara valla.Katılım daha çok olmalıydı.Ama yinede örgütlü olmak çok iyi. Anayasada iyiki sendika ödeneği olarak bilinen 10 liraları iptal etti. Dirençlii olanlar kalacak ve asıl sendikacılık böyle yapılacak.Teşekkürler MEMURSEN