6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Mercek 60' operasyonu

Tokat'ın Turhal ilçesinde piyasaya sahte otobüs bileti sürmek istedikleri ileri sürülen 4 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce Turhal'da yapılan "Mercek 60" kod adlı operasyonun ikinci aşamasında, Turhal Belediyesi'nce kullanılmakta olan belediye otobüs biletleri, tahsilat makbuzları, paso bandrolleri numunelerinin temin edilerek İstanbul'da sahtesinin basıldığı ve piyasaya sürülmek üzere ilçeye getirildiği tespit edildi. İstanbul'da basımı tamamlanan son posta sahte belgelerin kargoyla ilçeye geleceği bilgisini alan polis, aynı gün H.S. ile H.A. kargoyu alırken düzenlediği operasyonla suçüstü yakaladı. Derinleştirilen soruşturmada, grup ile bağlantılı oldukları tespit edilen A.Ş. ve Ö.F.G. isimli şahıslar da yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda toplam 13 bin 549 adet piyasaya sürüme hazır sahte Turhal Belediye otobüs bileti, 4 bin 654 adet Turhal Belediyesi otobüs bileti dip koçanı, belediye otobüsü pasolarında kullanılmak üzere hazırlanmış bin 52 adet sahte bandrol, 500 adet sahte Turhal Belediyesi tahsilat makbuzu, sahte biletlere numara yazılmasında kullanılan 1 adet numaratör, sahte bilet ve paso yapımında kullanılan 2 adet kaşe, değişik kişilere ait üstü açık 6 adet senet ele geçirildi. Zanlıların yapılan sorgularının ardından adli makamlara sevk edilmesi bekleniyor.


4 aydır sürdürülmekte olan "Mercek 60" kod adlı ilk operasyonda 229 adet Extacy uyuşturucu hap, 3 içimlik satışa hazır plaka esrar ile esrar içiminde kullanılan 1 paket çarşaf tabir edilen tütün sarma kağıdı ele geçirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 12:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?