7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Meteoroloji: Kar yağışı sürecek

Tokat'ta gece başlayan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 8, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar ulaştı.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle Sivas-Tokat karayolu Çamlıbel Geçidi'nde ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, araçların zincirsiz yola çıkmalarına izin verilmediği bildirildi. Şehir merkezinde ise sabah saatlerinde harekete geçen Tokat Belediyesi karla mücadele ekipleri, ana arterler ve ara yollarda çalışma yaptı.

Tokat Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, kent merkezinde 8 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15 santimetreye kadar yükseldiğini kaydetti.

Kar yağışının aralıklarla serpinti şeklinde akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini ifade eden Şahin, "Çarşamba ve Perşembe günleri de kar yağışının serpinti şeklinde devam etmesini bekliyoruz. Hava kapalı geçeceği için hava sıcaklığının çok fazla düşmesini beklemiyoruz. Yağış kesilip hava açtıktan sonra perşembe günü gece hava sıcaklıkları eksi 10, 13 dereceye kadar düşebilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 16:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?