3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Meyve suyundan zehirlendiler

Tokat'ta, içtikleri meyve suyundan zehirlendikleri iddia edilen ve müşahede altına alınan 35 öğrenciden 33'ü taburcu edildi. 

Tokat Odalar ve Borsalar İlköğretim Okulu'nda önceki gün öğrenciler mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla Karşıyaka Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne kaldırılmış, öğrenciler hastanede tedavi altına alınırken, veliler ise yaşanan olaya tepki göstermişti. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 101 öğrencinin hastaneye başvurduğu öğrenilirken, müşahede altına alınan 35 öğrenciden 33'ünün belirli aralıklarla tedavisi yapılarak taburcu edildiği kaydedildi. 2 öğrencinin ise karın ağrısı ve ishal nedeniyle kontrol altında tutulduğu bildirildi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar, öğrencilerin üzüm suyu içtiği için dokunmuş olma ihtimali üzerinde durduklarını, yapılacak tahlillerden sonra olayın netlik kazanacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak ise, valilik tarafından bir firma ile yapılan anlaşma gereği yaklaşık 12 okulda yaklaşık 2 bin adet meyve suyu dağıtıldığını, diğer okullarda herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti. Albayrak, öğrencilerden bir kaçının rahatsızlanması sonucu diğer öğrencilerin de psikolojik olarak etkilenmiş olabileceğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 14:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan dikal IP: 88.230.163.xxx Tarih : 5.04.2007 00:55:47
tarihi geçmiş meyve sularının okullara,hastanelere,pansiyonlara ve buna benzer topluma hizmet veren yerlere neden meyve suları veriliyor.bu çocuklar ölse suçlusu kim?hesabını kim verecek?kaş yapıyoruz derken göz çıkartıyorsunuz.LÜTFEN BU SORULARA CEVABI YUKARDAKİ E MAİL ADRESİME VERMENİZİ RİCA EDERİM...