3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

MHP: AİHM, Avrupa Terörist Hakları Mahkemesi oldu

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Yılmaz Çiğdem, AİHM’nin bölücü terörist başı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanması ile ilgili verdiği kararına tepki göstererek, "Avrupa’nın insan haklarından anladığı terörist haklarıdır" dedi.

Ülkü Ocakları binasında basın açıklaması yapan Yılmaz Çiğdem, terörist başı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasının Türk Devleti ve milletinin iradesini hiçe saymak olduğunu ifade etti. Çiğdem, "AİHM’nin aldığı karar bir kez daha göstermiştir ki, Avrupa’nın insan haklarından anladığı terörist haklarıdır. Türk’ün sabrını sınamaya çalışan bölücü başının dışarıdaki hamilerine ve yerli işbirlikçilerine Türk tarihine bakmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Çiğdem, Türk milletinin huzurunun bozulmaya çalışıldığını da belirterek, "Yeniden yargılama sürecinin sancılı geçeceğini uman terörist hakları savunucusu Avrupa, bu süreçten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin daha zayıflamış, iç tartışmalarla ilgili gündemlere boğulmuş halde çıkmasını istemekte ve bundan çıkar sağlamayı düşünmektedir. Terörist hamisi Avrupa fazla uzun sürmeyecek bir tarihte bölücü başının cezaevinden çıkarılarak Türkiye’de siyaset yapmasını arzulamaktadır. Bu noktada bölücü başının siyaset yapması için zemin hazırlamaya bugünden başladığına dair bilgiler, bizim ve yüce milletimizin malumudur. Bağımsız Türk mahkemelerinin terör başı hakkında vermiş olduğu bu kararı adil bulmayanlar Türkiye’deki PKK terörüne adeta yol göstermiş ve onları cesaretlendirmiştir. AİHM’in bu kararı ile bu olayı siyasallaştırmıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 16:04:19
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?