3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

MHP: Karalama seferberliği başlatıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı, "Türk milliyetçiliğini topyekun aşağılamak ve suçlamak günün modası haline gelmiştir" dedi. 

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı, Türk milletinin kardeşliğini ve birlikte yaşama iradesini yıkmak için topyekun bir inkar, dışlama ve aşağılama kampanyası başlatıldığını ileri sürdü. Son dönemde Türk milliyetçiliğine karşı suçlama ve karalama seferberliği başlatıldığını söyleyen Sarıtaşlı, bunun sinsi oyunun yeni bir sahne provası olarak görülmekte olduğunu ifade ederek, 

"Milliyetçi hareketin ve Türk milliyetçiliğinin hedef seçilmesinin nedenleri ortadadır. Maksatlı ve planlı olarak başlatılan bu topyekun kara çalma kampanyasında; Türk milliyetçiliğine gönül vermek suç karnesi olarak kabul edilmiştir. Bilimsel, fikir ve ahlaki temeli olmayan değerlendirmelere Türk milliyetçiliğine yakışmayan sıfat, yüklenmeyen günah kalmamıştır. Türk milliyetçiliği şoven, ırkçı, çatışmacı, ayrımcı, şiddet kışkırtıcı, bölücü, demokrasi düşmanı gibi temelsiz ve hayasız suçlamalarla bir iftira sağanağı altında bırakılmıştır. Kısacası Türk milliyetçiliğini topyekun aşağılamak ve suçlamak günün modası haline gelmiştir" dedi. 

Sarıtaşlı, Türkiye'nin dış politika alanında çok ağır tehditlerle karşı karşıya bırakıldığını ileri sürerek, "Hükümetin Irak'taki gelişmelerin başından itibaren sergilediği bu acz, bugün Türkiye'nin karşısına çok tehlikeli bir baskı, tehdit ve dayatma denklemleri çıkarmıştır. PKK terörü, Kuzey Irak'taki devlet yapılanması ve Kerkük ekseninde oluşan bu denklemin hedefi Türkiye'ye çok ağır bir şekilde ödetmektedir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 18:13:15
Güncelleme :25 Şubat 2007 Pazar 20:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?