6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

MHP'li Doğru'dan 'acil önlem' çağrısı

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, esnaf ve sanatkarın Bağ-Kur ve SSK primini ödeyemeyecek durumda olduğunu savunarak, acil önlemler alınması gerektiğini kaydetti.


MHP'li Doğru, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette esnaflar olarak karşılaştıkları sorunları aktaran Bekçi, esnafın sigorta, Bağ-Kur taksitlendirmesi ve vergi yapılandırması nedeniyle ödeyeceği rakamın 2 bin YTL'yi bulduğuna dikkat çekti.

Afların olmasının sorunu çözmediğini savunan Bekçi, "Ödeme güçlüğü içerisinde bulunan esnaf ve sanatkarımız, ticari hareketlilik olmadığı için yükümlülüklerini yerine getiremiyor. Kesinlikle şuanda vergisini, sigortasını ödeyecek durumda değil" dedi.


Milletvekili Doğru da, esnafın zor durumda olduğunu ifade ederek, "Aralık ayı içerisinde TBMM 2009 senesinin bütçesini görüşeceğiz. O bütçe içerisinde vergilerin kalemleri var. Sosyal güvenlik kurumlarının da kalemleri var.

Bakın dikkat ediyorum. Esnaf olarak vatandaşlar ne Bağ-Kur ne de SSK primini ödeyebilecek durumda. Ondan dolayı çok acil önlemler alınması gerekiyor. Yani 340 milletvekilliği almış olmanız size çok büyük oranda da vebal ve sorumluluk ortaya koyuyor. Lütfen sorumluluğunuza sahip çıkın"
diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 19:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?