3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

MHP'nin Orta Anadolu Başkanları Tokat'ta

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Orta Anadolu Bölgesi 7. İl Başkanları Toplantısı, 13 il başkanının katılımıyla Tokat’ta yapıldı. MHP İl Başkanı Ali Yüksel Fermanlı, "Abdullah Öcalan tekrar yargılanmamalı" dedi.

MHP Tokat İl Teşkilatı binasında yapılan toplantı öncesi basın açıklaması yapan İl Başkanı Ali Yüksel Fermanlı, ülkenin içinde bulunduğu şartların MHP’nin her zaman bütün dinamikleri ile uyanık ve milletinin hizmetinde olmasını zorunlu kılmakta olduğunu ifade etti.

Fermanlı, "2.5 yıllık AK Parti iktidarının ülkeyi soktuğu çıkmazın neticesi olarak bir yanda özelleştirme adı altında ülke peşkeş çekilirken, öte yandan terör odakları ve onun yandaşlarına gösterilen müsamaha, ülkeyi tekrar terörün kol gezdiği, her gün şehit cenazelerin arkasında ağıtlar yakıldığı bir ortama götürmektedir" diye konuştu.

Fermanlı, MHP’nin milli olmayan Türk milletini rahatsız eden her türlü unsurdan rahatsız olduğunu belirterek, "MHP’nin toplum nazarındaki bu önlenemeyen yükselişini hazmedemeyen bir kısım odakların MHP içersindeki hareketleri de MHP’lilerin ve yüce Türk milletinin sağduyusu ile gerekli cevabı alacaktır" şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan’ın, AB’nin dayatmasıyla tekrar yargılanma sürecine sokulmak istenmekte olduğunu belirten Fermanlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Başından bu yana endişemiz bellidir. Abdullah Öcalan’ı 57. hükümet döneminde çürümek üzere İmralı Adası’na bıraktık. Orda çürüyecekti ama hükümetin teslimiyetçi zihniyeti maalesef Abdullah Öcalan’ı o durumdan kurtarmak üzeredir. En büyük endişemiz, sıkıntımız Öcalan’ın yargılanma sürecine tekrar girerken bu arada seçim olursa, meclise milletvekili olup meclise gireceğinden endişe duyuyoruz. Biz, bundan korkuyoruz. Abdullah Öcalan tekrar yargılanmamalı."

Yapılan basın açılmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. İstişare toplantısına, Tokat başta olmak üzere Çorum, Amasya, Niğde, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Konya, Karaman ve Kırıkkale il başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:58:25
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 10:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?