6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Milli Takım kampta

2012 Londra Olimpiyat oyunları Atmalar Milli Takım hazırlık kampına Tokat ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2012 Londra Olimpiyat oyunları atmalar milli takım hazırlık kampında ünlü atlet olimpiyat dereceli çekiç atıcı Eşref Apak antrenörü Artun Talay'ın yanı sıra çekiç atma Avrupa 2.'si Kıvılcım Kaya, Tokat milli sporcularından Ayşegül Alnıaçık, Gökçe Çelenk yer alıyor. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Mustafa Erol Karaca'nın baş antrenörlük yaptığı kamp antrenmanları atmalar alanında yapılıyor.

Çekiç atıcı Eşref Apak, Tokat'ta gösterilen ilgi alaka ve kamp alanı anlamında memnun olduklarını söyledi. 2012 Londra Olimpiyat oyunları öncesinde tekniğini düzeltme hedefi doğrultusunda çalışma yaptığını belirten Apak, "Uzun yıllardır çekici açı dışına atıyorum. Şuanda açının içine atmaya çalışıyoruz. Yavaş yavaşta başarılı oluyoruz. Tamamen teknikle ilgili çalışma yapıyoruz. Teknik düzeldiği zaman metrede düzelecektir" dedi.

Antrenör Artun Talay ise yetkililere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Buradaki tesislerin son derece kullanıma uygun olması, antrenman yapmaya uygun olması da son derece dikkat çekici. Önemli olan Tokat gençliğinin de olimpik spor dallarına değer vermesi. Olimpiyatlara 8 ay 1 hafta kaldı. Antrenmanlarımızı burada sürdürdükten sonra diğer illerdeki kamplara geçeceğiz. Olimpiyatlarda Eşref'in 77 metre atması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Çekiç atıcı Kıvılcım Kaya ise okçuların koridorda çalışma yapması nedeni ile yaşadıkları tehlikenin dışında problem yaşamadıklarını ifade ederek, çok daha genç olduğu için olimpiyatlarda final yarışmayı hedeflediğini 2016 olimpiyatlarının asıl hedefi olduğunu kaydetti.

Tokat milli sporcularından Ayşegül Alnıaçık ise ağır idman geçirdiklerini, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 14:21:24
Güncelleme :14 Kasım 2011 Pazartesi 14:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?