3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Minibüs terminali hizmete girdi

Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi tarafından geçen sene yapımına başlanan minibüs terminali tamamlanarak hizmete açıldı.

Açılış törenine Vali Dr. Recai Akyel, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Şenyurt Belediye Başkanı Orhan Özkayıt, AK Parti İlçe Başkanı İzzet Bozduman, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Turhal Belediyesi Folklor Ekibi ve Azebaycan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterilerinin ardından konuşan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen hiçbir zaman göz boyama zihniyeti ile çalışmadıkları, ilçe halkı için kalıcı eserler yaparak geleceği planladıklarını söyledi.

Gözen, "Şu anki minibüs terminalinin eski hali çok ilkel ve çok çirkin bir görünümdeydi. Biz minibüs esnafımızın daha rahat hizmet verebilmesi ve halkımızın da daha modern bir mekanda hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla burayı yapmayı hedefledik. Ve çok şükür inşaatını tamamladık ve hizmete açtık. Turhal'da ilk defa uygulanan kat karşılığı sistemiyle buranın ihalesini gerçekleştirdik. Bu minibüs terminalinin yapımı esnasında ayrıca bu da çok önemli, Turhal Belediyesi'nin kasasından bir lira para çıkmamıştır. Hatta üstüne üstlük belediyemiz kasasına 26 bin YTL girmiştir" dedi.

Turhallılar'ın yıllardır özlemi olan Cumhuriyet Caddesi taşıt alt geçiti için tüm resmi izinlerin alındığını ve bu altgeçiti de yapacaklarını kaydeden Gözen, İnşaatına başlandıktan sonra 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacaklarını kaydetti. Gözen, "Yine Fatih Köprüsü yapılalı yaklaşık 2.5 yıl oldu ve bu süreçte burada bir tane dahi trafik kazası olmamıştır. Biz hizmeti insanlar için yapıyoruz. Biz birileri bizi takdir etsin diye hizmet yapmıyoruz. Biz sadece çok değer verdiğimiz Turhallılar'a yakışır bütün hizmetlere birer birer el atıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve yapılan duanın ardından Turhal Belediyesi Minibüs Terminali'nin açılış kurdelesi Vali Dr. Recai Akyel, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen tarafından kesildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 17:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa karatas IP: 88.245.23.xxx Tarih : 30.08.2007 16:48:19
hayırlı olsun tokatlılara