20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Minik polsiler ilgi odağı oldu

Tokat'ta, Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü düzenlenen törende, polis kıyafeti giyen çocuklar ilgi odağı oldu.


Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Vali Vekili Şükrü Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kutlamalara polis anne ve babaları ile katılan çocuklar ise polis kıyafetleri ile ilgi odağı oldu. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Emniyet Teşkilatı'nın gücünü halkın destek ve güveninden aldığını kaydetti. Aydın, önemli gelişmeler sağlayan emniyet teşkilatının bugün 200 bine ulaşan personeliyle suçla mücadelede en gelişmiş araç, teknik ve taktikleri kullanan dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline geldiğini söyledi. Vali Vekili Şükrü Çakır ise konuşmasında, Türk polisinin her türlü suç ve suça karşı cansiperane çalışarak mücadele ettiğini söyledi. Çakır, bugün rahmetle anılan çok sayıda Gaffar Okanları Türk Polis Teşkilatı'nın şehit verdiğini ifade ederek, "Polisimizin insan sevgisi ve çevre duyarlılığı dünyadaki meslektaşları ile kıyaslanamayacak derecede yüksek ve büyüktür" dedi.


Yapılan konuşmaların arından Polis Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül törenin ardından polis lokalinde kokteyl verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 13:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?