7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Minyatür şehitler anıtı ilgi görüyor

MİNYATÜR ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI İLGİ GÖRÜYOR

Tokat Cumhuriyet Meydanı'na yerleştirilen Minyatür Çanakkale Şehitleri Anıtı ilgi görüyor.

AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve anma programı kapsamında, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 253 bin Türk askerin anısına yaptırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın minyatürü olan maket anıt ile fotoğraf sergisi ilgi gördü.

Anıtın önünü şehit kabirlerini temsilen yerleştirilen mezarlar başında ise bazı vatandaşlar ellerini açarak şehitlere dua okudu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Öztaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Eroğlu, Çanakkale şehitliğini anımsatan sembolikte olsun o duyguları yaşatan bu ortamın kendisini duygulandırdığını ifade ederek, "Belki dedelerimizin dedesi Çanakkale Savaşı ile birlikte bu güzel vatanı bize bağışladılar" dedi.

AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Öztaş ise konuşmasında, Çanakkale ruhunu canlı tutmak için böyle bir program yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı resim sergisini gezen vatandaşlar Çanakkale Şehitler Anıtı'nın minyatürü ile hatıra fotoğrafı çekindi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 14:35:00
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 16:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 78.162.199.xxx Tarih : 20.03.2011 12:16:34

Çanakkale şehitlerini anmak ve bu ruhu diri tutmak güzel bir olay sizi kutluyorum. fakat dağıtılan kitapta çanakkale savaşları ile ismi özleşmiş olan ATATÜRK neden yok savaşı yapanlar değil savaşa şiir yazan  M.Akif Ersoy göklere çıkarılmış.Bu felsefeyide kınıyorum.Akif de bizim ATATÜRK te.