6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Mucit sesini duyurmak istiyor

TOKATLI MUCİT, TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN DESTEK BEKLİYOR

Otomatik çalışan alaturka tuvalet temizlik sistemi geliştiren Tokatlı mucit Mustafa Kemal Tiyerilioğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan destek beklediğini söyledi.

Tokat DSİ 72. Şube Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan Mustafa Kemal Tiyerilioğlu (47), umumi tuvaletlerin hijyenik olmaması nedeniyle ortaya koyduğu proje ile dikkat çekti. MÜSİAD Teknoloji Fuarı'nda buluşlarını sergileme imkanı bulan Tiyerilioğlu, beklediği desteği bulamadı. İmkansızlıklar içinde buluşlarına Örtmeliönü Mahallesi'ndeki evinin garajında devam eden Tiyerilioğlu, bir türlü sesini duyuramamaktan dert yanarak, "Birçok icadım var ama ne devlet büyüklerinden ne de başka bir kimseden ne

destek ne de ne yaptığımızı soran var. Bizlere işadamları, devlet büyüklerimizin sahip çıkmasını istiyoruz. Türkler yabancılardan bu konularda daha önde ama destekleyen, ilgilenen yok. Sanayicilerimiz, işadamlarımıza bu tür projeleri kazandırmak istiyorum. Ama sesimizi duyan olmadı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan sesimi duymasını istiyorum. Bunları yokluk içinde yapıyoruz. Eğer imkan verilirse daha güzel çalışmalar yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Alaturka tuvalet temizlik sisteminin maketini yapan Tiyerilioğlu, umumi tuvaletlerde musluklara dokunmak suretiyle insanların mikrop kapması ve tuvalet temizliğinin iyi yapılmaması nedeniyle böyle bir buluşu hayata geçirdiğini söyledi.

Alaturka tuvalet, kapının açılması ile birlikte otomatik olarak ön yıkama yapıyor. Daha sonra ihtiyacını gideren kişi taharet sensoru devreye girmesi ile el değmeden temizliğini yapıyor. Tuvaletten ayrılırken ise sensor aracılığı ile devreye giren sistem, tuvalet içini tazyikli su ile temizliyor. Çıkarken de tuvaletin ayak basılan yerleri su ile temizleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 16:57:03
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 18:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?