2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Mumcu: Buruk kutluyoruz

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Bedrettin Mumcu, sendika olarak kadınların cinsel sömürü olarak kullanılmasına, cinsiyet ayırımına karşı olduklarını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Bedrettin Mumcu, dünyanın neresinde bir çatışma, şiddet olayı varsa, orada en fazla zarar gören, acı çekenlerin yine kadınların olduğunu belirterek "Bugün ülkemizde kızlarımız, kadınlarımız inançları yüzünden dinsel ayrımcılığa tabi tutularak okullarından işyerlerinden koparılmıştır. Eğitim-Bir-Sen olarak dünyanın neresinde olursa olsun her türlü ayrımcılığa ve şiddet ve dışlanmışlığa karşıdır. Biz cinsel sömürü olara kadınlarımızın kullanılmasına, cinsiyet ayrımına, nitelikli işlerdeki kadın erkek ayrımcılığına, kadınımızın emeğinin sömürülmesine karşıyız" dedi.

Memur-Sen Kadın Komisyonları İl Başkanı Yasemin Torun; Irak’ta, Filistin’de ve Güney Asya depreminde çocuklarını, eşlerini, yakınlarını kaybeden çaresiz kadınların acılarını içlerinde duyduklarını ifade ederek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü buruk kutluyoruz" diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Şube binasında yapılan basın açıklamasına Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Bedrettin Mumcu’nun yanısıra Eğitim-Bir-Sen Hanımlar Komisyonu Başkanı Sevil Alaçam, Memur-Sen Kadın Komisyonları İl Başkanı Yasemin Torun ve sendika üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 17:22:02
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 16:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?