3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Neyse ki sadece panik

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 12.00 ve 12.25 saatlerinde meydana gelen 4.7 ve 4.9 büyüklüklerindeki iki ayrı depremde can kaybının olmadığı ancak bölgede büyük panik yaşandığı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde Richter ölçeğine göre saat 12.00’de 4.7 ve saat 12.25’de 4.9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. Her iki depremde de herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirtilirken, Ordu merkez ve bazı ilçeleri ile Sivas’ın Suşehri ve Koyulhisar İlçeleri’nde de sarsıntılar hissedildi.

Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, Tokat Büyük Otel’de yapılan bir toplantıda oldukları sırada, ilk depremin olduğunu haber alır almaz ilçeye gittiler. Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, deprem konusunda araştırmaların devam ettiğini belirterek, "Can ve mal kaybı yok. Halkta büyük tedirginlik var. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.
Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da telaş edilecek herhangi bir durum olmadığını ifade ederek, "Bölgeye ekiplerimizi sevk ettik. Gerekli çalışmalar yapılıyor. İlk aldığımız bilgilere göre can ve mal kaybı yok. Bazı evlerde çatlak ve hasar oluştuğu yönünde bilgiler geldi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 14:10:23
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 16:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?