6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Niksar, turizmin mayasını tutturdu

NİKSAR, TURİZMİN MAYASINI TUTTURDU

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, turizm hamlesiyle mayayı tutturduklarını söyledi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde var olan turizm potansiyelini ortaya çıkarmak adına yapılan çalışmalar meyvelerini veriyor.

 2011 yılını turizm tanıtım seferberliği yılı ilan eden Niksar Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında ilçeye turist kafileleri akın etmeye başladı. 2. Karadeniz Günleri Fuarı’nda dikkatleri çeken Niksar'a Kadekon kadın kolları üyeleri de tur düzenledi.

Kentin tarihi mekanlarını gezen konuklarla Başkan Yadigar yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Yadigar, turizm ve seyahat acentelerinin ve ulusal düzeyde kanalların bu saklı cennete ilgisini çekmeyi başardıklarını belirterek, "Yaptığımız turizm hamlesinde mayayı tutturduk. Ulusal düzeyde yayın yapan kanallar gelerek Niksar'da çekimler yapıyorlar. Hatta geçenlerde Malezya'nın TV3 kanalı Niksar'a gelerek 3 günlük bir çekim gerçekleştirdi. Turizm firmaları şu an için günü birlik turları tercih ediyor. Ama Niksar'a geldiklerinde aynen biz buraya mutlaka konaklamalı gelmeliyiz diyerek ve bir daha ki turda konaklamalı geleceklerinin sözünü vererek ayrılıyorlar. Bütün amacımız yüksek yatak kapasiteli otellerimizde konuklarımızı iki hatta üç gün ağırlayabilmek. Özellikle butik otel tarzında işletme açacaklar için destek vermeye biz yerel yönetim olarak hazırız. Binaları bu tip işletmeye uygun olan veya bu tip işletme kurmak isteyen girişimciler bizimle irtibata geçebilirler. Çünkü turistlerin çoğunluğu bu tip işletmelerde konaklamayı tercih ediyorlar" dedi.

Bacasız fabrika turizmin Niksar'ın ekonomisine bir kaç yıl içerisinde büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Yadigar, "Çalışmalarımızın kısa sürede meyvelerini almak bizleri mutlu ediyor. Şimdi sıra o meyvelerin Niksar halkı tarafından toplanmasında” diye konuştu.

NİKSAR, TURİZMİN MAYASINI TUTTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 11:18:03
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 13:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?