3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Niksar Ayvaz tekrar üretime başlıyor

Tokat Niksar Ayvaz Suyu Fabrikası tekrar üretime geçiyor. Niksar Belediyesi’ne ait olan Niksar Ayvaz Su ve Şişeleme A.Ş.’nin işletmesini yapan şirket tarafından 25 Ocak 2005 tarihinde üretimi durdurulmuştu. Aradan geçen kısa süre içersinde işletmeyi çalıştırmak isteyen bir Niksarlı İş Adamı tarafından fabrikanın tekrar üretime açılacağı bildirildi.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, üretimin durdurulmasının ardından bir çok talep aldıklarını ifade ederek, "Bir çok iş adamımız hukuki sürecin sonuçlanmasını bekliyordu. Bu arada Niksarlı hemşehrimiz Mahmut Mısır’ın bize talepleri oldu. Kendisi Niksar Ayvaz Suyunun işletmecisi Sudi Özkan grubu ile anlaşmış. Bu anlamda mevcut sözleşme devam edecek. Kullanım hakkını alan iş adamımızla ön görüşme yapıldı, kendileri şirketi devralacak. Niksar Ayvaz Suyunu tamamen ayrı bir şirket yeniden üretime geçirecek. 10 gün içersinde üretime başlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca fabrikamızda damacana türü su üretimi de yapılacak" dedi.
Başkan Şahin, işten çıkartılan işçiler konusunda, "İşçilerimiz ve belediyemiz kesinlikle mağdur edilmeyecek. İşçilerimiz tazminatlarını alacak. Ama şirket yeni bir şirket yeni işçi mi alır, aynı işçilerle mi devam eder bilemiyorum. Yüzde 10 verimle çalışan fabrikada verim artırılacak" şeklinde konuştu.

Niksar Ayvaz Suyu’nda hiçbir problem olmadığını yineleyen Başkan Şahin, Niksar Ayvaz Suyu Fabrikası’nın ilçenin göz bebeği olduğunu ifade ederek, "2 yıl önce de bu suya karalama kampanyası başlatıldı. Şuan suda hiçbir sıkıntı yok. Niksar Ayvaz Suyu Fabrikası yeni müstecirle üretimine devam edecek" diye konuştu.

Öte yandan Niksar Ayvaz Suyu Yönetim Kurulu 25 Ocak 2005 tarihinde almış olduğu bir kararla "Şirketin, Niksar Belediyesi’ne ödemekte olduğu yüksek kira, maddi imkansızlıkların getirdiği hammadde temininde zorluklar, toplu iş sözleşmesinin getirdiği ilave maddi yük ve yüksek maliyetler nedeniyle ve ürünlerimizin pazar kaybı gibi çeşitli sorunlar dolayısıyla büyük bir ekonomik çıkmaza girmiştir. Bu doğrultuda iş sözleşmeleri feshedilecektir. Tüm tazminat ve hak edişler süreç içerisinde ödenecektir. Ekonomik sıkıntımızı hafifletmek ve kaynak yaratmak için yaptığımız arayışların olumlu sonuç vermemesi karşısında çalışanlarımızı mağdur etmemek için işyerimizin faaliyetini durdurma kararını vermiş bulunmaktayız" gerekçesiyle üretimi durdurduğunu basına duyurmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 21:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?