6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Niksar Cup 'WRE'de

Uluslararası Oryantiring Federasyonu'nun (IOF), 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde Niksar'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Niksar Cup" yarışlarını, "WRE" (Dünya Sıralamasına Puan Veren Yarışma) kategorisine aldığı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, oryantiring yarışmalarını 'Formula1' yarışları kadar önemsediğini ifade ederek, "Dünya klasmanında derece almak için mücadele veren tüm oryantiring takımlarının, Niksar Cup'a katılmaları gerekecek. Aksi halde derece almaları zorlaşacak. Dolayısıyla bu sene çok daha yüksek katılımlı bir yarış olmasını bekliyoruz. Geçen yıllara göre daha tecrübeliyiz ve hazırlıklıyız.

Niksar'ın uluslararası bir yarışa evsahipliği yapmasının tanıtım açısından önemi çok açık. Dünyanın dört bir yanından gelecek kafilelerin 2-3 gün boyunca Niksar'da konaklamaları, Niksar'ın tarihi ve turistik bakımdan olduğu kadar sanayi, tarım ürünleri ve el sanatlarıyla da tanınırlığını artıracak, Niksar ekonomisine önemli bir açılım getirecektir. Bu kapsamda emeği geçen herkese ve özellikle Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Antrenör İlker Yılmaz ise üniversitelerarası oryantiring yarışmasının nisan, Türkiye Şampiyonası'nın mayıs, Uluslararası "Niksar Cup" yarışmasının ise haziran ayında yapılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 09:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?