7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Niksar hedef büyüttü

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, "Hedefimiz, iş sahalarıyla, canlanan turizm ekonomisiyle, çağdaş kent görünümüyle ve artan nüfusuyla yaşanabilir bir Niksar oluşturmaktır" dedi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde devam eden yatırımlar ve çalışmalarla ilçenin ekonomisi ve görünümüyle canlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda başta sanayi olmak üzere alt yapı çalışmalarına ağırlık verildi. Küçük Sanayi Sitesi'nin çalışmaz durumda olan kanalizasyon sorunu 3 trilyona malolan ana kollektörle çözüldü. Ayrıca devam eden TOKİ ikinci etap çalışmalarıyla da ilçenin büyük oranda konut sorunu çözüldü.

Belediye Başkanı Şahin; devasa projeleri hızla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hedefimiz, iş sahalarıyla, canlanan turizm ekonomisiyle, çağdaş kent görünümüyle ve artan nüfusuyla yaşanabilir bir Niksar oluşturmaktır. Niksar halkına ve Niksar'a hizmet etmenin onurlu bir görev olduğu bilinci içerisinde azimle çalışıyoruz" dedi.

Başkan Şahin ayrıca nüfusu tutmanın istihdam imkanları oluşturmanın yanı sıra konut üretmekle mümkün olduğunu belirterek, "Diğer yandan dar gelirli ailelerin TOKİ dışında ömür boyu konut sahibi olmalarına da imkan yok. Şu da bir gerçek; ekonomi demek nüfus demektir. Yapılmış ve yapılacak bin 200 civarındaki TOKİ konutuna birde bu açıdan bakmakta yarar var. Niksar'da konut sıkıntısını aşmanın yegane yolu TOKİ konutlarıdır. Talep fazlalığı bu sözümüzün ispatıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 18:02:10
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 18:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?