6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Niksar kimliğini buluyor!

“Şehirler ve Belediyeler Hibe Programı” kapsamında Niksar Belediyesi'nin proje liderliğinde yürütülen "Kültürel Miras Yönetim Planı Projesi", İsveç Karlıskrona Belediyesi'nin de ortaklığında hayat buldu.
AB ve Türkiye arasındaki sivil toplum diyalogunun geliştirilmesi kapsamında yürütülen projenin Koordinatörü Hüseyin Şahin, geleceği imar ederken, geçmişin ayak izlerini iyi okumak gerektiğini söyledi. Niksar'ın, tarihi ve kültürel değerleri incelendiğinde, bulunduğu coğrafyanın avantajları nedeniyle eşine az rastlanır bir medeniyet zincirinin oluştuğu kimlikli bir kent olma özelliği taşıdığını ifade eden Şahin, "Kentlerin kültürel miraslarının yine kentlinin öncelikleri dikkate alınarak planlaması, daha önce bu coğrafyada yaşayan atalarımıza ve ondan önceki medeniyetlere olan borcumuzdur.

Kent ve taşıdığı anlamı da bilerek, Niksar'da kültürel mirasın somut stratejilerle korunarak gelecek nesillere aktarılmasından hareketle, Niksar'da bir yönetim planı ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. AB fonlarından maksimum düzeyde faydalanmayı prensip edinen yerel yönetimimiz, konuya ilişkin AB desteğiyle projeyi yürütmektedir. Proje bütçesi 163 bin avrodur. Projeyle tüm mirasın envanterini çıkarmanın yanı sıra yönetim stratejisi oluşturulacaktır" dedi.


Kalkınmayı yerelden başlatmaya lokomotif olacak bir projeyi uygularken heyecanlanmakta olduklarını ifade eden Şahin, özverili çalışmalarıyla göz dolduran Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?