3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Niksar oryantiring merkezi oluyor

Tokat'ın Niksar ilçesi, İskandinav ülkelerinden gelen oryantiring (yön bulma) kafilesine ev sahipliği yaptı.

Türkiye'de henüz yeni tanınmaya başlanan ve 'yön bulma sporu' olarak adlandırılan oryantiring yarışlarının merkezi olarak Niksar ön plana çıkmaya başladı. Niksar Kaymakamı Uğur Turan ve Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin'in oryantiring sporuna verdikleri değer ve bu spora yönelik yaptıkları alt yapı çalışmaları sonuç verdi. Bu anlamda İskandinav ülkelerinden gelen 120 kişilik oryantiring sporcu kafilesi, Niksar'ı tercih etti. Geceyi Niksar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde geçiren kafile, sabah saatlerinde Çamiçi Yaylası'nda yaklaşık 10 kilometrelik parkurda yarıştı.

Oryantiring sporu için elverişli ender parkurlarından biri olan Çamiçi parkuruna hayran kalan sporcular, ilçeden mutlu ayrıldı. Sporcu kafilesini, Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldız, Oryantiring Tokat İl Temsilcisi İlker Yılmaz, Belediye Kültür Müdürü Ahmet Erdoğan uğurladı.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, 2006 yılında Ulusal, 2007'de Uluslararası yarışmanın Niksar'da yapılmış olması Niksar'ın oryantiring sporunda tanımasına vesile olduğunu ifade ederek, "21-22 Haziran 2008 tarihleri arasında Oryantiring Türkiye Şampiyonası ilçemizde yapılacak. Ayrıca Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) ile ortaklaşa yapacağımız Üniversiteler Arası Oryantiring Şampiyonası da Niksar'da yapılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 21:50:52
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 22:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?