3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Niksar OSB'de hummalı çalışma

Tokat'ın Niksar ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tarımsal sanayi alanında faaliyet gösterecek 30 bin metrekare kapalı alana sahip tesisin ilçedeki işsizlik sorununu büyük oranda çözmesi bekleniyor.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin'in girişimiyle bir süre önce temeli atılan yaş sebze ve meyve kurutma, paketleme ve şoklama tesisinin kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. Temmuz ayında temeli atılan tesis ayrıca OSB'de ilk tesisi olma özelliğini taşıyor. Niksar OSB'nin gelişiminde önemli bir adım olarak kabul edilen yatırımla 62 bin metrekare alan üzerinde 30 bin metrekare kapalı mekanda üretim yapılacak. Kelkit Vadisi'nde yetiştirilen meyve ve sebzelerin kurutulması, şoklanması, ambalajlanması amaçlanan tesiste yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Niksar OSB'nin alt yapısı tamamlandıktan sonra ilk yatırım olma özelliği taşıyan tesisinin biran önce faaliyete geçmesini sağlamak için her türlü fedakarlığı yaptıklarını söyledi. Başkan Şahin, "Sayın Başbakanımız'a da 1 Nisan sürprizi yapacağız. 2008 yılında bu tesis hizmete girecek. Çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizim de sonsuz desteğimiz var. Buradaki bu fabrikanın hizmete geçmesi için çok çaba sarf ediyoruz. Bu tesis Türkiye ile değil, Hollanda ile yarışacak. Firma sahibinin kendi ifadesi ile, 25 kilogram domatesten 1 kilogram kuru domates elde edilecek. Bu 25 kilogram domatesin maliyeti 7 euro, kurutulduğu zaman 1 kilogram elde ediliyor. 1 kilogram kuru domates ise 20 euroya satıldığı ifade ediliyor" dedi.

Başkan Şahin, üretimin bol olduğu ve para etmediği dönemlerde dökülen ürünlerin değerlendirileceğini ifade ederek, "Niksar, Erbaa, Kazova, Suluova, hem Kelkit Havzası hem de Yeşilırmak Havzası'ndaki patates, domates, soğan gibi, yani para etmediği zaman dökmeye yer bulamadığımız bu sebzeleri burada değerlendirebileceğiz ve yurt dışına ihracat yapacağız. Firmanın yurt dışında bağlantıları var. Brüksel'de, Moskova'da, Arap ülkelerinde bağlantıları var" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 15:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?