3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Niksar'a dev yatırım

Tokat'ın Niksar ilçesinde alt yapısı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) tarımsal sanayi alanında faaliyet gösterecek 30 bin metrekare kapalı alana sahip tesisin temeli atılacak.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin'in girişimiyle temel atma aşamasına gelen yeni yatırım; Niksar OSB'nin gelişiminde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. 62 bin metrekare alan üzerinde 30 bin metrekare kapalı mekanda üretim yapacak olan tesiste; Kelkit Vadisi'nde yetiştirilecek meyve ve sebzelerin kurutulması, şoklanması, ambalajlanması amaçlanıyor.

Niksar OSB Müdürü Salim Akça, Kelkit Havzası'nın en büyük yatırımı başlatılmış olacağını söyledi. Akça, "Başta AB ülkeleri olmak üzere halen ticari faaliyeti devam eden Kelkit Vadisi Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan yatırımın Niksar ekonomisine önemli katkı sağlayacağı ve işsizlik sorununa çözüm olacağı beklenmektedir" dedi.

Tesisin temeli 11 Temmuz 2007 (yarın) saat 18.00'de Tokat Valisi Recai Akyel, AK Parti Tokat Milletvekilleri, Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, daire amirleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 18:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?