6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Niksar'da hedef 10 bin atölye

NİKSAR'DA HEDEF 10 BİN ATÖLYE

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, hedeflerinin 10 bin ev kadının evlerini atölyeye dönüştürmesi olduğunu ifade ederek, "Niksar hediyelik ürünleri dünya piyasasında yer bulduğunda inanıyorum ki hedefimize varacağız" dedi.

Tokat'ın Niksar ilçesi tarihi ve yeşili ile yerli ve yabancı turistlere kapılarını açıyor. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar'ın turizm yılı ilan ettiği ilçede çeşitli aktivitelerle bölgeye turist gelmesi için yoğun gayret gösteriliyor. Türkiye'nin ikinci büyük kalesinde bulunan tıp eğitiminin verildiği Türkiye'nin ilk üniversitesi Yağbasan Medresesi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yadigar, hedef ve projelerini sıraladı. Niksar'da turizm fuarı çalışmalarını öne alarak Niksar'ın dünya çapında bir turizm merkezi olması konusunda olağan üstü çalışma sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yadigar, "2011 yılını Niksar tanıtım turizm seferberliği yılı ilan ettik. Niksar dünya turizm pastasından hakkı olan payı almalı. Bunun için biz turizm fuarlarına tanıtım çalışmalarına özellikle Niksar'ı tanıtan doküman CD, reklam filmi gibi çalışmalara ağırlık verdik. Amacımız Niksar'ın çocuğu işsizlik sebebi ile Niksar'dan göç etmek zorunda kalmasın. İşsizlik sebebi ile turizmi büyük bir potansiyel olarak görüyoruz. Niksar'ın gelişmesinde sanayinin yanında turizmi de önemsiyoruz. Niksar'da 350 yatak kapasitesi var. Bu otel yatak kapasitelerine ilave olarak butik otelciliği teşvik ediyoruz. Bu anlamda Niksar Belediyesi'nin örnek bir konuk evi var. Yaptığımız çalışmalarla sivil mimari örneği konaklarımızın butik otellere dönüşmesini teşvik ediyoruz. Niksar Belediyesi olarak yerel imkanlar, OKA, AB ve merkezi hükümetten sağlanan kaynaklarla Niksar Kalesi'ni arasta çarşısını Orta Çarşımızı Niksar kent meydanını 11 sokakta bulunan yüzün üzerinde evlerimizi restore ederek Niksar'ı mevcut tarihi kimliği ile turizm dünyansa sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Başkan Yadigar, sokak atölyesi projesi ile Niksar hediyelik ürününü bir marka olarak dünya piyasasına sunmak adına olağan üstü bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Şuanda hayata geçen 10 sokak atölyemizde zeki üretken Niksarlı kadınlar hediyelik ürünleri tasarlıyor, üretiyor ve eğitimini veriyor. Bu projede hedefimiz Niksar'da yaşan 10 bin ev kadının evlerini atölyeye dönüştürmesidir. Yani Niksar hediyelik ürünleri dünya piyasasında yer bulduğunda inanıyorum ki hedefimize varacağız. Biranda 10 bin kadının bu işe girmesini söyleyemeyiz. 2009 yılında başlayan bu proje Türkiye ölçeğinde özellikle sahiller ve turizm merkezlerinde Niksar hediyelik ürünlerinin satılmasını sağlamıştır. Niksar'da ayrıca kültürel ve sosyal faaliyetleri de hayata geçirdik. Ramazan sokağında çok çeşitli etkinliklerde çocuklarımız ve halkımızın çarşıya çıkarak Ramazan'ı şen ve özelliklerine uygun geçirmesini sağlamaktadır. Çocuklarımızın sosyalleşmesinde bu projeyi çok önemsiyorum. Gençlerin göç etmediği Niksar'da iş bulduğu bir tabloya kavuşmaları için bacasız fabrika turizm, üniversiteleşmeyi teşvik ediyoruz. Bu konuda olağan üstü fırsat tanıyoruz. O nedenle turizme erken yatırım yapanları şanslı buluyorum. Bu fırsatı değerlendirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

NİKSAR'DA HEDEF 10 BİN ATÖLYE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 14:52:04
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 14:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?