6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Niksar'da turizm seferberliği

NİKSAR'DA TURİZM TANITIM SEFERBERLİĞİ

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, turizmin parlayan yıldızı Niksar'ı dünya ölçeğinde tanıtmak için 2011 yılını turizm tanıtım seferberliği yılı ilan ettiklerini söyledi.

Tokat'ın Niksar ilçesi tarihi, kültürel ve doğal yapısı ile turizmde hak ettiği payı almak istiyor. Türkiye'nin ikinci büyük kalesi, Türkiye'de ki ilk tıp medresesi, dünyada ki ilk dikey milli su değirmenlerinin olduğu Niksar'ı dünyaya tanıtmak için kolları sıvayan Başkan Yadigar, bu hedefini gerçekleştirmek için topyekun bir çalışma sergileyeceklerini kaydetti.

Niksar'ın kültür, yayla ve dağ sporları turizmi gibi çok çeşitli alanlar da büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Başkan Yadigar, "Dünyanın da bu potansiyelin farkına varmasını istiyoruz. Bunu başardığımızda Niksar, çok yönlü bir turizm kenti olacaktır. İlçemizde otel yatırımcılarımız yatak kapasitelerini artırıyorlar. Ortaya çıkacak olan turizm hareketliliği şehrimizdeki yatırımları ve insanlarımızın bakış açısını değiştirecektir. Niksar'ımızda topyekun olarak işbirliği içerisinde Niksar'ı turizme hazırlıyor. Niksar turizme hazırlanmasından kastımız tanınma. İlçemiz yeterince tanınmıyor. Anadolu'da ki turizmin çok yoğun olduğu kentlerden çok daha avantaja sahibiz. Ama bu avantajı sadece biz biliyoruz. Yani tarihi eselerin, tarihi varlıkların bu ölçek de doğal güzelliklerle buluştuğu başka kent yok. Belki yeşil Bursa diyebiliriz. Çünkü biz Niksar'a da yeşil Niksar diyoruz. Yani yaylası, doğal güzellikler, tarihi, sofrası, hediyelik ürünleri, cevizi, salçası, kuşburnusu, yaprağı ve suyu ile Niksar müthiş bir potansiyel. Ama bu turizm potansiyelin farkına bizler varıyoruz. Fuarlarda bu farklılığımızı görüyoruz. Uluslararası Karadeniz fuarında ilgi gördük. Gürcistan'a turizm fuarına davet ettiler. Oradaki fuara da katılmayı hedefliyoruz. Ayrıca TÜYAP fuar alanında EMİT fuarına katılacağız" dedi.

2011 yılını turizm tanıtım seferberliği yılı ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yadigar bu çerçevede ayrıca ilçede bir film çalışması için teknik toplantıların yapıldığını sponsor arayışının devam ettiğini kaydetti. Medya'da Niksar'ın yer alması için bazı çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Yadigar, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde de ilçenin tarihi eserlerinin tanıtımına yönelik billboard çalışmalarının olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 14:24:02
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 18:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?