7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Niksar'da yayla tutkusu

Tokat'ın Karadeniz'e açılan dağları üzerinde bulunan Niksar Çamiçi Yaylası'nda ev sayısı bine ulaştı.


Niksar ilçesinin tabii güzellikleri arasında ön sıralarda yer alan Çamiçi Yaylası doğası, havası, suyu ve şehre 17 kilometre mesafede olması sebebiyle insanları cezbediyor.

Deniz seviyesinden yaklaşık bin 350 metre yüksekte bulunan Çamiçi Yaylası ayrıca artık geleneksel hale gelen oryantiring yarışlarına da ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Ordu'nun Ünye ilçesine geçiş güzergahında üzerinde bulunan yayla bu yönüyle de Tokat'ın Karadeniz'e açılan kapısı konumunda önemli bir yere sahip.

Çamiçi Yaylası'yla ilgili bilgi veren Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, ilçede bulunan yerli halkın çoğunun yaz aylarını Çamiçi Yaylası'nda geçirdiğini kaydetti. Başkan Şahin, insanların günü birlik yaylaya gelip gittiğini ifade ederek, "Çam ormanları ile kaplı yaylamız havası insanlarımızı rahatlatıyor. Bu yönüyle son yıllarda yaylaya ev yaptıranların sayısı çoğaldı. İl dışından çevre ilçelerden de buraya ev yaptıranlar var.

Ayrıca uluslararası boyutta yaptığımız oryantiring yarışları da buraya ayrı bir katkı sağlıyor. İlçemize turizm anlamında önemli girdi sağlayan yaylamız her geçen gün giderek daha da önem kazanıyor" dedi.
Başkan Şahin, Çamiçi Yaylası'nda piknik, doğa yürüyüşü ve kamp yapabileceğini, konaklama imkanı sağlayan bir çok tesisin bulunduğunu sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?