6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

O Tokat'ın gururu

Fransa'nın Başkenti Paris'te yapılan Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda 69 kilogramda altın madalya kazanan Mete Binay, memleketi Tokat'ta coşku ile karşılandı.

Paris'te 05-13 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda erkekler 69 kilogramda koparmada 157 kilogramlık kaldırışıyla Türkiye'ye altın madalya kazandıran Mete Binay, eski Tokat Sigara Fabrikası önünde karşılandı. Soğuk havaya rağmen davul zurna ile yapılan sıcak karşılamada Binay'ı omuzlarda taşındı.

Araç konvoyu ile şehir turu atan Binay, ilk olarak Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Vali Yılmaz, altınla ödüllendirdiği Binay'dan 2012 Londra
Olimpiyatlarında madalya beklediklerini kaydetti. Şampiyon sporcunun Türkiye'yi Fransa'da en iyi şekilde temsil ederek şanlı bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söylettiğini belirten Vali Yılmaz, "Tokat halkı adına başta Mete olmak üzere tüm aile fertlerine teşekkür ediyorum. Tokat'tan böyle bir dünya şampiyonu çıkması bizleri onurlandırmıştır. İnşallah 2012 Olimpiyatları'nda altın madalyalar bekliyoruz. Mete bunu yapacak güç, teknik ve zekaya sahip. Kendisine başarılar diliyorum Allah yolunu açık etsin. Daha nice madalyalar kazanmasını nasip etsin" dedi.

Dünya Şampiyonu Halterci Binay ise karşılamada kendisine gösterilen ilgiden dolayı madalya aldığında bu kadar heyecanlanmadığını belirterek, "Tokatlı hemşerilerim ve valimizin beni bu derece sıcak bir şekilde karşılaması mutlu etti. Kendimle gurur duydum. 2 yıldır dünya şampiyonu oluyorum. Umuyorum ki 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki altın madalyanın ayak sesleri bunlar. Olimpiyatlarda altın madalya kazanıp Tokat'a farklı bir gurur yaşatmak istiyorum. Hedefim rekor inşallah bu rekoru kıracağım" diye konuştu.

Valiliğin ardından Tokat Belediyesi'ne geçen Binay'ı, Başkan Adnan Çiçek altınla ödüllendirdi. Binay'ın azimle çalışarak bugünlere geldiğine dikkat çeken Başkan Çiçek, 2012 Londra Olimpiyatları'nda da Binay'ın başarısını sürdürmesini beklediklerini söyledi.

Bu arada şampiyonun babası Abil Binay farklı bir mutluluk yaşadığını ifade ederken, anne Züleyha Binay ise böyle bir evlat yetiştirdiği için çok sevinçli olduğunu kaydetti. 3 yaşındaki oğlu Yiğit'le eşini Emine Binay da gurur duyduğunu söyledi. Yurt içi ve yurt dışında 1999 yılından bugüne birçok dereceye imza atan Binay, 2011Rusya/Kazan Avrupa Halter Şampiyonası 69 kg. koparmada Avrupa 1.si olmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 14:01:22
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 09:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?