6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Odesa'ya sebze-meyve ihraç edilecek

Tokat'tan Ukrayna'nın en önemli ticaret kenti olan Odesa'ya yaş sebze ve meyve ihraç edilecek.


Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Merkez Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Birlik Başkanı Gürsel Somuncu'nun davetlisi olarak Tokat'a gelen Ukrayna Odesa Bölgesi Delgorod Dinestrovski Kenti Belediye Başkanı Nikolay Nikolayeviç Datsenko'yu makamında kabul etti.

Vali Akyel, ziyarette Dansenko'ya kentle ilgili bilgiler vererek, ticari anlamda işbirliğine açık olduklarını kaydetti. Tokat'tın limanla bağlantısı noktasında sıkıntı olmadığını belirten Vali Akyel, "İlimizde gümrükleme işlemi yapabiliyoruz. İhraç edilecek ürün demiryolu ile Samsun'a gidiyor. Oradan da liman kentlerine ihracat yapılabiliyor" dedi.


Datsenko ise Odesa'nın liman bölgesinde ticari, ekonomik merkez konumunda olduğunu kaydetti. Tokat'ı gezerek yetişen ürünleri yerinde gördüğünü ifade eden Dansenko, kente yardımcısını göndererek analiz yaptıracağını ve iş adamlarıyla girişimde bulunacaklarını söyledi.


Vali Akyel'in, kendi firmalarını kurup ihracatı bu doğrultusunda yapılması isteği noktasında çalışma yürüttüklerini ifade eden Somuncu ise Tokatlı olan ve Odesa'da ikamet eden Mustafa Kazım Gürbüzer ile iletişime geçerek kentteki ürünleri Ukrayna ve Rusya'da pazarlama durumunda olduklarını ve adım attıklarını kaydetti.

Somuncu, girişimler sonucu Gürbüzer'in kayınpederi olan Dinestrovski belediye başkanını Tokat'a getirdiğini belirterek, "Alt yapılarımızı değerlendirip yaş-sebzelerimizi kendi firmalarımızla Rusya'ya ihraç etmenin hazzını yaşayacağız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 19:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?