30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Oğlundan haber bekliyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırılan uzman çavuşun annesi trafik kazasında yaralanırken, hasta yatağında oğlunun kurtarılması için yardım istedi.

Diyarbakır-Bingöl Karayolu Ziyaret Tepe mevkisinde PKK terör örgütü tarafından 9 Temmuz'da yol kesilerek 2. İç Zırhlı Tugayı'nda görevli Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ile Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan Uz kaçırılırken, sağlık teknisyeni bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Yaklaşık 6 aydır oğulları ile görüşemeyen ve bırakılması ümidiyle yaşayan Koç ailesi, geçirdikleri kazada yaralandı. Amasya'nın Karaali köyünden kasabaya giden Veysel Koç idaresindeki traktörün virajlı yolda devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan Gülsüm Koç (56), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Nöroloji servisinde tedavisi devam eden gözlü yaşlı annenin tek isteği ise oğluna kavuşabilmek.

"ÇOCUĞUM GELSİN BANA DESTEK OLSUN, EN BÜYÜK İLAÇ O"

Uzman çavuşun babası Veysel Koç, kasabaya giderken geçirdikleri kazada eşinin yaralandığını söyledi. Baba Koç, 9 Temmuz'da kaçırılan oğlundan bugüne kadar haber alamadıklarını belirterek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Oğlunun bir an önce bırakılmasının annesine ilaç gibi geleceğini ifade eden Koç, "Oğlum evli ve 2 çocuk babası. 11 yıllık uzman çavuş. Eşi ve çocuklarıyla birlikte köyde biz bakıyoruz. Bütün yetkililerden yardım bekliyoruz. Şu anda annesinin durumunu görüyorsunuz. Oğlum bırakılırsa eşim o moralle kurtulabilir. Şu an belden aşağısı tutmuyor" diye konuştu.

Anne Gülsüm Koç ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'dan yardım beklediğini söyledi. Gözü yaşlı anne, oğlunu çok özlediğini belirterek, "Çocuğum gelsin bana destek olsun, en büyük ilaç o. Yeter ki büyükler sesimizi duysun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 09:20:03
Güncelleme :24 Ocak 2012 Salı 09:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?