7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Öğrencilere kitap sürprizi

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine, resim ve fotoğraflarla kentin tanıtıldığı "Küçük Gezgin Tokat'ta" kitapçığı dağıtıldı.


Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda öğrencilere kitapçıklardan dağıtarak hediye eden Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, öğrencilerin yoğun ilgisi nedeniyle zor anlar yaşadı. Başkan Çiçek, 12 bin adet bastırılan kitapçıktan kent merkezindeki tüm ilk öğretim okullarına dağıtılacağını söyledi. Belediye olarak kültür hizmetlerin devam edeceğini belirten Başkan Çiçek, "Tokat Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak kentin tanıtımına ilişkin bir kitapçık hazırlattık. Tokat'ta yaşıyoruz ama kentimizi çok fazla tanımıyoruz. İlimizin çok fazla tarihi ve turistik güzellikleri var.

İlk öğretim 2, 3 ve 4. sınıftaki öğrencilerin hepsine bu güzellikleri tanıması için resimle ve onların okuyup anlayabilecekleri dilden 'Küçük Gezgin Tokat'ta' diye bir kitapçık oluşturduk. Daha çok tarihi turistik güzellikleri, kültürel değerlerimize kitapta yer verdik. Örneği Gaziosmanpaşa, Latifoğlu Konağı, Saat Kulesi, Mevlevihane gibi birçok eser bu kitapçıkta resimleyerek anlatmaya çalıştık. Çocuklarımıza yaşadıkları şehrin önemini daha fazla kavrayacaklarına inanıyorum. Bu kitabı ailelerimizin de okumasını tavsiye ediyorum. Kültür hizmeti olduğuna inandığımız çalışmalar devam edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 19:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?