7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Öğrencilerin karne sevinci

TOKAT'TA 123 BİN 440 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Tokat'ta 123 bin 440 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte Tokat'ta 533 ilköğretim ve lisede okuyan toplam 123 bin 440 öğrenci karnelerini aldı.

TOKİ İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Şerif Yılmaz, velilere uyarılarda bulundu. "Çocuklarımıza karnelerindeki kırık notlar nedeniyle telafisi mümkün olmayacak şekilde davranışta bulunmayalım. Çocuklarımıza sahip çıktığımızda ileride belki de hiç beklemediğimiz dönemde farklı güzellikleri görme şansımız olur. Karne bir sonuç değil bir değerlendirmedir. Bu gözle bakmamız lazım. Çocuklarımızın ileriye dönük eğitim ve öğretimde katkısını artırması ile ilgili devletin yaptığı güzel gelişmeler var" dedi.

Öğrencilerin yeni saat uygulaması ile öğle arasında sorun yaşadıklarının hatırlatılması üzerine Vali Yılmaz, uygulamanın yönetmelik gereği yapıldığını belirterek, "Yasaların bize amir hükmünü uyguladık. Daha önceki yapılan yanlış uygulamayı düzelttik. 1,5-2 saat keyfi düzenleme değil. Mevzuatın bize söylediği üst sınırı uyguladık. 40 dakikada yapabilirdik. Sıkıntı şu; ‘kayıt döneminde velilerin öğrencilerini kendi bulundukları mahalledeki okullara kayıt ettirmemesi’. Bu anlamda velileri uyardık. Artı adrese dayalı kayıt sistemi ile öğrencilerin kayıt olacağı okullar belli. Buna rağmen bazı velilerimiz çocuklarını farklı okullara kayıt ettirmesi yönünde girişimleri oldu. En büyük sıkıntı zamanında yapılan yanlışlığın telafisinde sıkıntı var. Başka bir mahalleden öğrencimizin şehir merkezine getirilip götürülmesinde hem servisler hem de çocuğun gelip gitme açısından sıkıntı var. Yasaların bize verdiği yetkileri uygularken normal vatandaşımızın uygulaması gereken kurallar neyse onları göre yapıyoruz. Bunun haricinde ikinci bir adresle çocuğunu okula yazdırıyorsa zorluğunu kendisi çeker. Öğrencilerin 10 dakika yürüyüş mesafesi ile okula gidip gelebilecekleri okullar yaptık. En büyük sıkıntı geçmişten bugüne yapılan yanlışların üzerine yeni bir yanlışın bina edilmesi. Yanlıştan ne kadar önce dönülürse o kadar karlıdır diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

TOKAT'TA 123 BİN 440 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 14:12:05
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 16:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?